Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όλα υπό έλεγχο, με το θέμα της διαρροής αερίου στην Ιατρική του Πανεπιστημίου, αναφέρει στο thebest.gr ο Αντιπρύτανης Χρ. Μπούρας

Πάτρα: Όλα υπό έλεγχο, με το θέμα της δι...

Ευχαριστεί την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της

Νεότερη ενημέρωση 20.55:

"Όλα είναι υπό έλεγχο και εξ' όσων γνωρίζω μιας και δεν ήμουν εκεί, δεν ήταν κάποιος την στιγμή της διαρροής μέσα στο εργαστήριο του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου", ανέφερε ερωτώμενος, στο thebest.gr, ο Αντιπρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Επίσης ο κ. Μπούρας ευχαρίστησε για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Πατρών, την Πυροασβετική και την ΕΜΑΚ για την άμεση επέμβαση και συμβολή της στην αποκατάσταση στο σημείο του συμβάντος ενώ για τα αίτια της διαρροής του καρκινογόνου αερίου θα γίνει προανακάκριση από την Πυροσβεστική που χειρίζεται την υπόθεση.

Πάντως ο κ. Μπούρας επανέλαβε πως όλα είναι υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσε κάποιος μιας και εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιο άτομο στο εργαστήριο.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Διαρροή χημικού αερίου συνέβη σε εργαστήριο του κτιρίου της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Για το συμβάν κλήθηκε στις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018 κλιμάκιο της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο με 2 οχήματα και 5 άνδρες.

Όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική, κατά την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αερίου που θεωρείται καρκινογόνο, στο ψυγείο του εργαστηρίου έγινε κάποιο λάθος με συνέπεια αυτό να διαρρεύσει. Αμέσως διατάχθηκε η εκκένωση του χώρου από φοιτητές και στελέχη του ιατρικού εργαστηρίου και ξεκίνησε η περισυλλογή του αερίου.

Στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε η περισυλλογή του αερίου έγινε αερισμός και καθάρισμα του χώρου. Υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη ανησυχία μιας και η ουσία αυτή, αέριο είναι όπως προείπαμε καρκινογόνα, ωστόσο όλα πήγαν καλά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του κλιμακίου της ΕΜΑΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις