Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόεδρος ο Στάθης Καννής στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου

Πρόεδρος ο Στάθης Καννής στο δημοτικό συ...

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες

Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον δήμο Πύργου οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των μελών της οικονομικής επιτροπής. Μετά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Πρόεδρος: Καννής Ευστάθιος (19 ναι-13 λευκά)
Αντιπρόεδρος: Σκαρτσιάρης Παναγιώτης (10 ναι 22 λευκά στην τρίτη ψηφοφορία)
Γραμματέας: Τζουανόπουλος Δημήτρης (19 ναι 12 λευκά)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ψήφισαν 28 και εκλέχτηκαν με το σύνολο των ψήφων οι εξής:
Τακτικά μέλη
Ανδρικόπουλος Ανδρέας (Πλειοψηφία)
Ανδρικόπουλος Φώτης (Πλειοψηφία)
Αργυρόπουλος Γιάννης του Παναγιώτη (μηχανικός) (Πλειοψηφία)
Τζίνη Σούλα (Πλειοψηφία)
Φραγκαντώνης Παναγιώτης (Πλειοψηφία)
Λιατσής Γαβρίλης (Μειοψηφία)
Ανδριόλας Γιώργος (Μειοψηφία)
Δημόπουλος Φώτης (Μειοψηφία)

Αναπληρωματικά μέλη
Αντωνέλος Δημήτρης (Πλειοψηφία)
Βαρελάς Γιάννης (Πλειοψηφία)
Τζουανόπουλος Δημήτρης (Πλειοψηφία)
Κουρμπανάς Γιώργος (Μειοψηφία)
Σεϊντής Βασίλης (Μειοψηφία)

Αξίζει να τονιστεί ότι ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε από την πλειοψηφία, αφού η ελάσσων μειοψηφία αρνήθηκε να ορίσει υποψήφιο, όπως ο νόμος ορίζει. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία μέχρι να αναζητηθεί το τι προβλέπει επακριβώς ο νόμος για την περίπτωση αυτή.
Οι δημαιρεσίες έγιναν υπό την προεδρία του πλειοψηφήσαντος δημοτικού συμβούλου που είναι ο Αντώνης Καράμπελας, ο οποίος και ανέγνωσε το τυπικό, με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Τελευταία θητεία Λιατσή ως επικεφαλής παράταξης

Η δημόσια δήλωση του Γαβρίλη Λιατσή πως δεν θα είναι σε άλλη θητεία επικεφαλής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του «Καλλικρατικού» δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συναινετικός και φιλικός προς τον αντίπαλό του δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν κρατάει τίποτα από το παρελθόν, δήλωση που μπορεί να εκληφθεί και ως πολιτικός ελιγμός για ενδεχόμενη μελλοντική σταδιοδρομία του κ. Λιατσή σε διαφορετικό θεσμικό πεδίο –πιθανόν κοινοβουλευτικό.

Ο δήμαρχος Πύργου στο καλωσόρισμα προς το δημοτικό συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι στιγμές ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του τόπου. Αυτό, τόνισε, απαιτεί συμπαράταξη όλων για το καλό του δήμου και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. «Είναι αναγκαία αυτή η ενότητα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για μια δομική συνεννόηση. Τότε, θα είμαστε ικανοί να κάνουμε θαύματα…» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβρίλης Λιατσής δήλωσε ότι ξεκινά από καινούρια αφετηρία αφήνοντας στην άκρη παλιές άσχημες εμπειρίες υπογραμμίζοντας, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ότι η ενότητα προϋποθέτει αμοιβαίο σεβασμό. «Αυτή η περίοδος για μένα είναι περίοδος διακονίας και ποτέ άλλοτε δεν θα είμαι επικεφαλής της παράταξης», είπε ο κ. Λιατσής, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της διαδοχής του στην παράταξη «Σύγχρονος Πύργος». Τόνισε ωστόσο ότι αυτή του η επιλογή δεν θα σημάνει κενό ηγεσίας στην παράταξή του καθώς ο ίδιος θα είναι παρών.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Χρήστος Γιάνναρος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι η παράταξή του θα έχει αγωνιστική και διεκδικητική λειτουργία θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρχει ρήξη με τις επιλογές της κυβέρνησης που δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του λαού. Εξέφρασε την αντίθεσή του με τον «Καλλικράτη» και κάλεσε τους δημότες να εναντιωθούν σε πρακτικές που αντίκεινται στα συμφέροντά τους.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Σεφερλής απαντώντας στο αίτημα συναίνεσης του δημάρχου είπε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει ο ίδιος σε αποφάσεις αντίθετες με τη λαϊκή βούληση, όπως οι απολύσεις, οι περικοπές, οι αυξήσεις ειδών πρώτης ανάγκης κλπ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις