Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πολιτιστικό Σαμποτάζ

Πολιτιστικό Σαμποτάζ

Του Κώστα Αυλωνίτη

Το απαράδεκτο δεν είναι να μην προωθείς κάτι, απαράδεκτο είναι να σαμποτάρεις τις προσπάθειες των άλλων. Όσοι ζούμε στο Αίγιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ξέρουμε πολύ καλά ότι στα σχέδια της εκαστοτε δημοτικής αρχής δεν ήταν ποτέ η προώθηση του πολιτισμού.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν βρέθηκα σε 2 εκδηλώσεις τοπικών σωματείων, η μια ήταν η εκδήλωση των φιλολόγων για τον Καββαδία και η άλλη ήταν η θεατρική παράσταση της Θ.Ε.Α, που έγιναν και οι δυο στο α-Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. (θα μου επιτρέψετε να αποκαλώ τον συγκεκριμένο χώρο Απολιτιστικο Κέντρο Αιγίου γιατί αυτός ο χώρος μονό για αυτό κάνει, να μην προωθεί δηλαδή τον πολιτισμό).

Αφού λοιπόν συμφιλιώθηκα με την ιδέα να παρακολουθήσω αυτές τις 2 εκδηλώσεις σε έναν τόσο ακατάλληλο χώρο διαπίστωσα ότι και στις δυο εκδηλώσεις δεν είχε θέρμανση!. Δηλαδή δεν φτάνει ότι τόσος κόσμος με ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει κόπο και έξοδα για να μας προσφέρει μια παράσταση ή μια εκδήλωση, δεν φτάνει ότι το κοινό πλέον στο Αίγιο μέσα στα προβλήματα του και την μιζέρια του στηρίζει και αγκαλιάζει τις προσπάθειες των ομάδων (με όλες τις δυσκολίες που έχουν ), πρέπει να αντιμετωπίσουμε πλέον και την αδιαφορία των υπεύθυνων να μας παρέχουν τα στοιχειώδη(όπως είναι η θέρμανση όταν έξω έχει 5 βαθμούς) στον μοναδικό χώρο που έχει απομείνει στο Αίγιο.

Στον αντίποδα έχω να επαινέσω τον χώρο της Φιλαρμονικής και το συμβούλιο που χάριν στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πάντα κατάλληλος (και ο μοναδικός ) για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Και ρωτώ :

Γιατί να μη έχει το Αίγιο έναν χώρο κατάλληλο για πολιτιστικές δραστηριότητες?

Γιατί <<κλείσατε>> τον δημοτικό κινηματογράφο?

Γιατί αφού όλοι εσείς οι αιρετοί βλέπετε ότι δεν είστε ικανοί στην διαχείριση του πολιτισμού δεν κάνετε στην άκρη να αναλάβουν κάποιοι που είναι ικανότεροι?

(δεν νομίζω ότι θα αντιδρούσε ούτε ένας δημότης εάν έβγαινε δημόσια ο δήμαρχος

και έλεγε ότι για κάποια συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχει κατάλληλος αιρετός άρα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ιδιώτη πιο ικανό.)

Γιατί μας ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ?

*Ο Κώστας Αυλωνίτης είναι Θεατρικός Παραγωγός- Επαγγελματίας Ηθοποιός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις