Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΠΕΑΚ: Η ΕΟΚ γνώριζε για την έλλειψη κλιματισμού στο «Τόφαλος» – Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για μεγάλες διοργανώσεις

ΠΕΑΚ: Η ΕΟΚ γνώριζε για την έλλειψη κλιμ...

Θετικός ο απολογισμός

Σε απολογισμό για το διεθνές τουρνουά με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, που έγινε το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου στο κλειστό γήπεδο «Δ. Τόφαλος», προχώρησε το ΠΕΑΚ της Πάτρας. Στην ανακοίνωση η διοίκηση του ΠΕΑΚ απαντά και στις επικρίσεις που δέχθηκε για την ανεπάρκεια του κλιματισμού στο γήπεδο.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης γνώριζε την έλλειψη κλιματισμού και τονίζονται οι προσπάθειες που έγιναν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στην κατάσταση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου αφήνονται σαφέστατες αιχμές στις προηγούμενες διοικήσεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθησαν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου στο κλειστό γήπεδο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, όπου φιλοξενήθηκε το Διεθνές Τουρνουά με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης, της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ουκρανίας και της Ρουμανίας. Χιλιάδες Πατρινοί και κυρίως νεολαίοι, βρέθηκαν και τις δύο ημέρες στο γήπεδο, γεμίζοντας ασφυκτικά τις κερκίδες, για να δουν από κοντά τους διεθνείς μας παίκτες, που ίσως δεν θα έβλεπαν ποτέ και να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2017.

Ήταν μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ και οι παίχτες φρόντισαν να ανταμείψουν τους πάντες, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο θα χαραχτεί βαθιά στη μνήμη των Πατρινών και ιδιαίτερα των νέων παιδιών που είδαν για πρώτη φορά από κοντά την Εθνική μας ομάδα.

Η Πάτρα απέδειξε ότι είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ, που το έχει τροφοδοτήσει με μεγάλης αξίας αθλητές, που στηρίζει και «διψά» για τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις. Και όχι άδικα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε τελευταία φορά στην Πάτρα, στο «Δ. Τόφαλος» το μακρινό 1999.

Η απουσία της Εθνικής Ανδρών και όχι μόνο,  από την πόλη, δεν ήταν τυχαία.

Εν πολλοίς, οφείλεται στην εγκατάλειψη των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας των προηγούμενων χρόνων.

Είναι γνωστό ότι μέχρι πριν από δυόμιση χρόνια, το γήπεδο «Δ. Τόφαλος» είχε αφεθεί στη μοίρα του, από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες εθνικού επιπέδου, πόσο μάλλον διεθνείς διοργανώσεις.

Η εγκατάλειψη όλων των προηγούμενων χρόνων έδωσε την δυνατότητα στους επιτήδειους να λεηλατήσουν τις κλιματιστικές εγκαταστάσεις του «Δ. Τόφαλος» πριν από επτά χρόνια και μέχρι σήμερα να μην έχουν βρεθεί οι ένοχοι και να μην έχουν αποδοθεί οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

Αλήθεια, τι έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ για το θέμα και ιδιαιτέρως εκείνη η διοίκηση που ήταν κατά την διάρκεια της λεηλασίας των κλιματιστικών;

Και στη συνέχεια, γιατί δεν φρόντισαν να αναπληρώσουν την εγκατάσταση του κλιματισμού;

Η λογική της εγκατάλειψης που τους χαρακτήριζε είχε σαν αποτέλεσμα να στάζει η στέγη του Δ. Τόφαλος μετά από κάθε βροχή, με κίνδυνο, με έναν δυνατό αέρα, να φύγουν κομμάτια της σκεπής. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε και αποκαταστάθηκε κατά προτεραιότητα. Η ίδια λογική οδήγησε στην εγκατάλειψη, την ερήμωση  και τη λεηλασία του άλλοτε κλειστού κολυμβητηρίου της Αγυιάς. Σήμερα καλούμαστε εμείς, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Αθλητισμού, να αποκαταστήσουμε τον χώρο και να τον αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι για το σκάνδαλο διαρκείας του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τον Φεβρουάριο του 2016, καταθέτοντας φάκελο με στοιχεία προς τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πατρών, ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου ύψους 120 εκατ. δραχμών (δηλαδή πλέον των 350.000 ευρώ), αλλά και την κλοπή της κινητής περιουσίας του κολυμβητηρίου.

Ο κατάλογος της εγκατάλειψης είναι μακρύς και αφορά σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ.

Σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, τόσο οι προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ, όσο και η παρούσα που αποτελεί συνέχειά τους, κλήθηκαν να διαχειριστούν μια χαώδη κατάσταση, πλήρους αποδιοργάνωσης και απαξίωσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας και μάλιστα με δυο υπαλλήλους, όταν το οργανόγραμμα του ΠΕΑΚ προβλέπει 40 εργαζόμενους.

Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι σήμερα η εικόνα και η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει βελτιωθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το στάδιο «Δ. Τόφαλος», το οποίο μετά την επωφελή για το Ελληνικό Δημόσιο σύμβαση με την ΚΑΕ Προμηθέας, έχει αναβαθμιστεί και δεν θυμίζει σε τίποτα, την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η παρούσα διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για να διεξαχθεί το Διεθνές Τουρνουά στην πόλη μας.

Κλιμάκιο της ΕΟΚ με επικεφαλής τον συντοπίτη Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η κ. Τάκη Τσαγκρώνη, επισκέφθηκε το γήπεδο «Δ. Τόφαλος», όπου τους ξεναγήσαμε στις εγκαταστάσεις και τους ενημερώσαμε πλήρως για τις δυνατότητες του σταδίου, συμπεριλαμβανομένης και της έλλειψης συστήματος κλιματισμού.

Η ΕΟΚ συμφώνησε στη διεξαγωγή του τουρνουά στο «Δ. Τόφαλος» έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης.

Μάλιστα, υπογράφηκε και σχετικό συμφωνητικό για την παραχώρηση χρήσης του σταδίου μεταξύ του ΠΕΑΚ και της ΕΟΚ, όπου τα δυο μέρη αναλάβαμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Ως διοίκηση του ΠΕΑΚ γνωρίζοντας το πρόβλημα με την έλλειψη κλιματισμού που μας είχαν «κληροδοτήσει» οι προηγούμενες διοίκησης, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προμηθευτούμε και να τοποθετήσουμε στις κερκίδες κλιματιστικά τύπου ντουλάπας, τα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να καλύψουν εξ ολοκλήρου τον χώρο, όμως βελτιώνουν τις υπάρχουσες συνθήκες και αποτελούν το πρώτο βήμα για την πλήρη κάλυψη.

Πόσο μάλλον, όταν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου ήταν ένα από τα πλέον θερμά του φετινού καλοκαιριού για την Πάτρα, ίσως το θερμότερο.

Η υψηλή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με την έντονη υγρασία και την πληρότητα του γηπέδου με θεατές, είναι αλήθεια ότι δεν δημιούργησαν στο γήπεδο τις ιδανικές συνθήκες, τόσο για τους φιλάθλους, όσο και για τους παίχτες των ομάδων.

Για αυτό και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, για την προμήθεια και άλλων κλιματιστικών σωμάτων στο πλαίσιο της περαιτέρω συνολικής αναβάθμισης του σταδίου, ώστε να φιλοξενήσει και στο μέλλον σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, σε πείσμα όσων θέλουν να επικρατεί η εσωστρέφεια και η μιζέρια στην πόλη μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports