Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Cave ne cantas» κυρία Μέρκελ

«Cave ne cantas» κυρία Μέρκελ

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

«Πρόσεχε μη πέσεις»,  είναι  Λατινική προτροπή, που χρησιμοποιείτο συχνά στην Ρωμαϊκήν Αυτοκρατορίαν.  Η  αυτοκρατορία έπεσε, όπως όλες, μένουν  όμως αναμνήσεις και μαρτυρικά κατάλοιπα από αυτές. Άλλα ευχάριστα  και άλλα δυσάρεστα. Από  την κυριαρχίαν της γερμανίας στην Ελλάδα την περίοδον του 1941-1944, την αλήστου μνήμης κατοχήν,  έχομεν εμπειρίες δραματικές. «Αναμνήσεις από την κατοχήν», είναι σύντομον  αφήγημα από  Κυκλαδονήσι, που περιγράφει τις θηριωδίες στο μικρό και ακίνδυνο αυτό μέρος. Οι κατακτητές αντιμετώπιζαν τους απλούς κατοίκους σαν γεωσκώληκες, δεν τους επέτρεπαν να νέμονται τις στοιχειώδεις περιουσίες τους. Π,χ. τα σιτηρά μετά τον θερισμόν έπρεπε όλα να παραδοθούν στον κατακτητήν, σε ποσοστόν 90%!! Το αυτό για το κρασί, για τα κτηνοτροφικά προϊόντα, γάλα, τυρί, σφάγια. Όλα στον κατακτητήν, ασήμαντα στον παραγωγόν και  την οικογένειάν του. Το αυτό και για το λάδι. Αγέρωχοι κατακτητές, πήγαιναν στα ελαιοτριβεία και σφράγιζαν το μεγάλο δοχείο όπου έπεφτε το λάδι από την μηχανήν  συνθλίψεως. Και έλεγαν μετ’ επιτάσεως στο υπεύθυνον.

n  Όταν γεμίσει φώναξέ με να το πάρω!

Πολλές φορές δεν…γέμιζε, γιατί  οι πεινασμένοι του ελαιοτριβείου, έβρισκαν τρόπον και το «έκλεπταν», χωρίς ο «πανέξυπνος» κατακτητής να αντιληφθεί  τίποτε!!! Ήταν τυφλωμένος από τον άκρατον κατοχικόν εγωισμόν και νόμιζε ότι οι πάντες τρέμουν στις προσταγές του, ασυζητητί και  αναντιρρήτως!!

Τελείωσε ο πόλεμος και οι κατακτητές στο νησί, έμειναν ξαφνικά  απολύτως γυμνοί και άκρως πειναλέοι. Δεν είχαν τίποτε για να φάνε. Πείνα, δυστυχία, συμφορά. Και εκτός των άλλων καταδιωκόταν από τις συμμαχικές δυνάμεις για να συλληφθέν και να φονευτούν! Έσπευδαν  εκλιπαρούντες τους κατοίκους του νησιού και ζητούσαν όχι φαγητό σε πρώτη φάσην, αν και δεν είχαν φάει ούτε ψίχουλον επί πολλές ημέρες, αλλά προστασίαν!! Φιλούσαν τα πόδια  σ’ αυτούς που πριν λίγο επί  χρόνια ποδοπατούσαν υπό την μπόταν τους, να τους κρύψουν σε κάποιον ασφαλές σημείον για  να γλιτώσουν τον αποκεφαλισμόν. Και οι ευγενείς και φιλεύσπλαχνοι νησιώτες , όσοι μπορούσαν, έσωσαν αρκετούς από τους δεινάστες τους!!!

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, προσέξτε κυρία Καγκαλάριος μετά της παρέας σου! Τίποτε δεν προμηνύει ότι δια βίου θα ρυθμίζετε το μέλλον της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης. Το επιχειρήσατε και αποτύχατε οικτρώς, Τώρα επανέρχεσθε!!

Κάβε νε κάντας!! Το δις εξαμαρτείν δεν θα συγχωρηθεί ποτέ!!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις