Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο εφιάλτης των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού

Ο εφιάλτης των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού

Tης Ασημίνας Ρούσσου

Δυστυχώς, μέσα στον όλο πανικό του πρωτόγνωρου αυτού συμβάντος, επικεντρωθήκαμε όλοι στα προβλήματα που δημιούργησε το capital control στη χώρα μας, ξεχνώντας τους νέους Έλληνες που έχουν πάει για σπουδές στο εξωτερικό.

Έναν ζωντανό εφιάλτη ζούσαν όλα τα παιδιά τα οποία ήταν χωρίς λεφτά σε μια ξένη χώρα για μέρες. Συγκεκριμένα το Τηλεγράφημα επικοινώνησε με την Ευαγγελία Τρίγκα η οποία βρίσκεται με πρόγραμμα Erasmus στην Πορτογαλία και μας είπε πως μέχρι την Πέμπτη δεν λειτουργούσε τίποτα! Ούτε η χρεωστική της αλλά ούτε μπορούσε να χρησιμοποιήσει ebanking. Φυσικά δεν επέτρεπε το σύστημα ούτε από την Ελλάδα να της στείλουν χρήματα οι γονείς της.

Η συγκεκριμένη φοιτήτρια στάθηκε τυχερή καθώς μισή ώρα πριν επιβληθεί το capital control είχε πάρει χρήματα από την τράπεζα. Μιλώντας, μας είπε πως ήταν σε επαφή με την Πρεσβεία με την οποία ευτυχώς είχαν καλή συνεργασία.

Τέλος η 22χρονη φοιτήτρια μας είπε χαρακτηριστικά ότι είχε πανικοβληθεί καθώς πλησίαζε η μέρα της επιστροφής της στην Ελλάδα και δεν είχε χρήματα ούτε για να κλείσει εισιτήριο. Η ίδια δήλωσε επιφυλακτική για το μέλλον της χώρας μας καθώς δεν αποκλείει κανένα σενάριο.

 

Πηγή: tilegrafima.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις