Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τη Ρήγα Φεραίου

Πάτρα: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τη Ρήγα Φεραίου

Ποιά είναι η θέση του Εμπορικού Συλλόγου

Σύσκεψη με θέμα τη Ρήγα Φεραίου και τις εργασίες πεζοδρόμησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Ανδ. Φούρα. Στη σύσκεψη ο Εμπορικός και Εισαφωγικός Σύλλογος  ήταν παρών δια του Γεν. Γραμματέα Θαν. Μανθόπουλου και του Β’ Αντιπροέδρου Σωτ. Γαλάνη, το Επιμελητήριο Αχαΐας, δια του Ν. Καρακίτσου, εκπρόσωπος των εμπόρων της Ρήγα Φεραίου ο Γ. Μούγιος, ενώ συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ελπίδα Βασιλοπούλου και Ν. Κουρεμένος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρ. Μπακαλάρος, ο συγκοινωνιολόγος Δημ. Σαρδελιάνος και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Από την πλευρά μας ως Εμπορικός Σύλλογος νιώσαμε και το δηλώσαμε, δικαιωμένοι  που ζητήσαμε και εισακουστήκαμε, μετά και την παρατήρηση του Δημ. Αϊβαλή, στο θέμα της υδραυλικής μελέτης για τα όμβρια ύδατα με δεδομένο ότι θα υπερυψωθούν οι σχάρες αποχέτευσης στο ύψος των πεζοδρομίων. Γι’ αυτό και όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν υδραυλικές  εργασίες στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου με τη Γεροκωστοπούλου και στο τμήμα της Ρήγα Φεραίου, μεταξύ Πατρέως και Παντανάσσης.

Αναφερθήκαμε στο μείζον θέμα της αποκομιδής των  απορριμμάτων, ζητώντας να βρεθεί λύση, όπως και την σωστότερη διοργάνωση του εργοταξίου, έτσι ώστε να μην εισέρχονται μηχανάκια με όποιους κινδύνους αυτό ελλοχεύει, αλλά και καλύτερη σήμανση επί της Γεροκωστοπούλου, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Σαρδελιάνος.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης  των εργασιών, η κυρία Βασιλοπούλου επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια αυτό  να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, αν όμως δεν καταστεί εφικτό, τότε γύρω στις 10 με 15 Δεκεμβρίου, θα διακοπούν οι εργασίες σε όποιο σημείο και αν είναι για να συνεχιστούν μετά τις γιορτές.

Τέλος επαναλάβαμε και το πάγιο αίτημά μας, να επανέλθει προς εφαρμογή η κάθοδος της Ερμού μέχρι και την Κορίνθου, κάτι για το οποίο έχει ήδη αποφασίσει θετικά η Επιτροπή Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Κυκλοφοριακής Ρύθμισης, αλλά η απόφαση έχει μείνει στα χαρτιά, διερωτώμενοι σε ποια χώρα του κόσμου, ένας δρόμος έχει τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. θα είναι καθημερινός παρατηρητής  της πορείας των έργων και  θα παρεμβαίνει έγκαιρα, με επισημάνσεις, ώστε το έργο να προχωρά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις