Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ν. Κορέα: Η 26χρονη υποπλοίαρχος ήταν στο πηδάλιο όταν ναυάγησε το πλοίο

Ν. Κορέα: Η 26χρονη υποπλοίαρχος ήταν στ...

Σωρεία μοιραίων λαθών από τον καπετάνιο

Η 26χρονη τρίτη αξιωματικός, που βρισκόταν στο πηδάλιο του νοτιοκορεατικού πλοίου Sewol την ώρα που σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία, δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά πλοίο σε αυτήν την διαδρομή, σύμφωνα με το δίκτυο Arirang. Η διαδρομή αυτή είναι γνωστή λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο 69χρονος πλοίαρχος του πλοίου, Λι Τζουν Σέοκ, έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για αμέλεια μαζί με άλλα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, στα οποία περιλαμβάνεται η υποπλοίαρχος που βρισκόταν στο πηδάλιό του όταν αυτό ναυάγησε.

Ερωτηθείς αφού παρουσιάστηκε στο δικαστήριο γιατί δόθηκε εντολή στους μαθητές που επέβαιναν στο Sewol να παραμείνουν στις καμπίνες τους αντί να εγκαταλείψουν το πλοίο, ο πλοίαρχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκκένωση του πλοίου καθυστέρησε λόγω των φόβων που υπήρχαν ότι τα ισχυρά και κρύα ρεύματα θα παρέσυραν τους ανθρώπους που θα έπεφταν στην θάλασσα.

Αν οι άνθρωποι εκκένωναν το πλοίο που βυθιζόταν, οι ζωές τους θα διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν είχαν καταφτάσει ακόμη στην περιοχή σκάφη διάσωσης, σημείωσε ο Λι.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο γύρισε απότομα και πήρε κλίση, ίσως λόγω μιας μετατόπισης στο φορτίο που μετέφερε, ενώ μέλη του πληρώματος δήλωσαν ότι ο καπετάνιος, ο οποίος δεν βρισκόταν αρχικά στην γέφυρα, προσπάθησε να το επαναφέρει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ορισμένοι συγγενείς των περισσότερων από 200 παιδιών που αγνοούνται προσέφεραν σήμερα δείγμα του DNA τους για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των σορών, καθώς όσο περνούν οι ώρες η επιχείρηση διάσωσης μετατρέπεται μάλλον σε μια αποστολή περισυλλογής των νεκρών που έχουν εγκλωβιστεί στο κύτος του Sewol.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις