Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναζητούν απομεινάρια του παλαιολιθικού ανθρώπου στη Λευκάδα

Αναζητούν απομεινάρια του παλαιολιθικού ...

Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα της παρουσίας του ανθρώπου

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις μέρες αυτές συστηματική αρχαιολογική έρευνα επιφανείας στα νησιά Μεγανήσι, Κυθρό, Θηλειά, Πεταλού, Σκορπίδι, Τσόκαρη, Σπάρτη και Αλαφονήσι του Δήμου Μεγανησίου του νομού Λευκάδας. Η έρευνα διενεργείται σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. από τον τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη ΛΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου με συντονίστριες την αναπληρώτρια καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας Νένα Γαλανίδου, και τις αρχαιολόγους Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση και Βίβιαν Στάικου.

Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα της παρουσίας του ανθρώπου σε συνδυασμό με τους δεσμούς του με τις απέναντι στεριές (Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία) από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι τους ιστορικούς χρόνους καθώς και η αναπαράσταση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας θα περπατήσουν, θα χαρτογραφήσουν τις αρχαιολογικές θέσεις, θα συλλέξουν, θα μελετήσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και θα καταγράψουν προφορικές μαρτυρίες για τις παραδοσιακές πρακτικές των ανθρώπων.

Την ομάδα εργασίας απαρτίζουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων όπως αρχαιολογία, κοινωνική ανθρωπολογία, γεωλογία, παλαιοντολογία, βιολογία και γεωγραφία. Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η έρευνα πραγματοποιείται χάρη στην ολόπλευρη υποστήριξη του Δήμου Μεγανησίου βάσει σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου Μεγανησίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις