Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκκληση του ΟΗΕ για συγκέντρωση 71 εκ. δολαρίων για το Κιργιστάν

Έκκληση του ΟΗΕ για συγκέντρωση 71 εκ. δ...

Για να παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες από τις πολύνεκρες, καταστροφικές συγκρούσεις στο Κιργιστάν.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν χθες Παρασκευή τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΟΗΕ να συμβάλλουν να συγκεντρωθούν 71 εκατ. δολάρια προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους πάνω από 1 εκατ. εκτοπισθέντες και πληγέντες από τις πολύνεκρες ταραχές στο Κιργιστάν. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 300-400.000 εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις στο νότιο Κιργιστάν την περασμένη εβδομάδα και 765.300 ακόμα πληγέντες με διάφορους τρόπους - ανάμεσά τους, κατοίκους πόλεων όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, σύμφωνα με το γραφείο του ΟΗΕ για το συντονισμό όσον αφορά ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος θέματα.

Ο Τζον Χολμς, κορυφαίος αξιωματούχος του οργανισμού για ανθρωπιστικά θέματα, δήλωσε ότι «σοκαρίστηκα από την έκταση της βίας και μου προκάλεσαν φρίκη οι θάνατοι και οι τραυματισμοί, οι εκτεταμένοι εμπρησμοί, η σεξουαλική βία, η λεηλασία κρατικών, εμπορικών και ιδιωτικών περιουσιών και οι καταστροφές των υποδομών» στη χώρα.

«Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες», πρόσθεσε ο Χολμς.

Ο ΟΗΕ έχει κατανείμει 8 εκατ. δολάρια από το κεντρικό ταμείο για την αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να συμβάλει στην ταχεία παροχή βοήθειας στο Κιργιστάν.

Σύμφωνα με τον οργανισμό χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Ουζμπέκοι, έχουν καταφύγει στο Ουζμπεκιστάν και άλλες γειτονικές χώρες.

Το Κιργιστάν έχει πληθυσμό περίπου 5,2 εκατ. κατοίκων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις