Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύκλωμα Ιρακινών δουλεμπόρων εξαρθρώθηκε στην Ηγουμενίτσα

Κύκλωμα Ιρακινών δουλεμπόρων εξαρθρώθηκε...

Διακινούσαν λαθρομετανάστες με πλαστά ολλανδικά διαβατήρια

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ηγουμενίτσας. Συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί, να μεταφέρουν με δύο επιβατικά αυτοκίνητα δέκα συμπατριώτες τους λαθρομετανάστες που συνόδευαν τρία ανήλικα.
Όλοι ανέμεναν σε ερημικό σημείο σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων από το λιμάνι, με σκοπό να επιβιβασθούν σε πλοίο για την Ιταλία, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει και αφού συνεργάτης τους θα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, για να αποφύγουν τους ελέγχους. Τελικός προορισμός τους ήταν η Γερμανία.

Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ολλανδικά διαβατήρια, στα οποία είχαν επικολληθεί φωτογραφίες τους, από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Επίσης οι δύο οδηγοί κατείχαν και επέδειξαν πλαστές ολλανδικές άδειες οδήγησης.

Για κάθε λαθρομετανάστη θα καταβάλλονταν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ από συγγενικό τους πρόσωπο στο Ιράκ, μετά την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

- Στο 12ο χλμ του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Αθήνας Σέρβος οδηγός νταλίκας εταιρείας μεταφορών αντιλήφθηκε την ύπαρξη ατόμων στον χώρο φόρτωσης του οχήματος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Κατά την αποσφράγιση του φορτίου από υπάλληλο του Τελωνείου Ιωαννίνων βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, επτά Αφγανοί λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι τέσσερις χωρίς διαβατήρια,

Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις