Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Αποτέλεσμα πιέσεων η δικαίωση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις"

"Αποτέλεσμα πιέσεων η δικαίωση της ...

Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαδόπουλος

Με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η οποία δικαίωσε τη Γερμανία στη διαμάχη της με την Ιταλία για τις αποφάσεις σχετικά με τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην Δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων και Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, δήλωσε
«Το Δικαστήριο τάχθηκε κατά των αποφάσεων ιταλικών δικαστηρίων σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για το Δίστομο. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολιτική απόφαση που είναι αποτέλεσμα πιέσεων που ασκήθηκαν.

Η Γερμανία επιχείρησε να «μπλοκάρει» την όποια θετική εξέλιξη υπέρ των θυμάτων του Γ’ Ράιχ, αφού αν η απόφαση του δικαστηρίου ευνοούσε την Ιταλία, τότε άνοιγε ο δρόμος για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και από τις 89 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και τα Καλάβρυτα κι άλλες πόλεις της Αχαΐας, που γνώρισαν τον όλεθρο και την καταστροφή, αλλά και για τη διεκδίκηση των άλλων κρατών αναγνώρισης των εγκλημάτων των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές παρεμβάσεις που ασκούνται στο συγκεκριμένο θέμα, και γι’ αυτό δηλώνουμε ότι δεν σταματάμε εδώ, αλλά θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα για να δικαιωθούν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Επόμενη κίνηση είναι η προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις, ενώ παραμένει πάγια η διεκδίκηση της χώρας μας των γερμανικών επανορθώσεων που αφορούν το κατοχικό δάνειο, τις αρχαιότητες, κ.α.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις