Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπογράφτηκε η σύμβαση του προγράμματος DEMNSIISI από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

Υπογράφτηκε η σύμβαση του προγράμματος D...

Ανάπτυξη δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στα νησιά του Ιονίου και στη Νότιο Ιταλία

Υπογράφηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη, ως αναπληρωτή του Περιφερειάρχη κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, η διεταιρική σύμβαση του προγράμματος DEMNSIISI (Ανάπτυξη δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στα νησιά του Ιονίου και στη Νότιο Ιταλία) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ‘Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013, η οποία αποτελεί το εναρκτήριο βήμα για την έναρξη της υλοποίησής του. Πιο συγκεκριμένα, τo πρόγραμμα με επικεφαλής εταίρο τo Τμήμα Τεχνολογίας  Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, επιδιώκει να εγκαταστήσει ένα δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών στο Ιόνιο.

Οι στόχοι του προγράμματος μέσω της εγκατάστασης των μετεωρολογικών σταθμών είναι οι εξής:

  1. Καταγραφή των βροχοπτώσεων στα νησιά του Ιονίου και της δυναμικής εξέλιξης του υδατικού τους δυναμικού.

  2. Καταγραφή και μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με μέτρηση των αιωρούμενων σωματιδίων που προέρχονται από πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης και βιομηχανικής δραστηριότητας γειτονικών περιοχών.

  3. Καταγραφή, για πρώτη φορά στα νησιά του Ιονίου, της ηλιακής ενέργειας, και της υπεριώδους ακτινοβολίας ώστε να χαρτογραφηθεί η επικινδυνότητα της έκθεσης στον ήλιο σε κάθε περιοχή και κάθε χρονική στιγμή του Ιονίου.

  4. Μέτρηση και καταγραφή της μεταβολής του αιολικού δυναμικού ώστε, μέσω πρόσβασης στο διαδίκτυο, να μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο επικίνδυνο καιρικά φαινόμενα.

 

Το πρόγραμμα DEMNSIISI είναι ένα από τα 13 έργα με ποικίλη θεματολογία (πολιτισμό, τουρισμό, περιβάλλον, αγροτική ανάπτυξη, εκπαίδευση, κτλ.) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ‘Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013 που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και των οποίων η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα και εμπλέκει όλα τα νησιά του Ιονίου αφού με αυτό το πρόγραμμα θα εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί από την Βόρεια Κέρκυρα έως τους Στροφάδες. Τους προσεχείς μήνες θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του DEMNSIISI και των υπόλοιπων προγραμμάτων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν εκτός  του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σκούρτη, ο καθηγητής Τάσος Καλημέρης εκπρόσωπος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Υπεύθυνος έργου, ο κ. Δημήτρης Καρύδης, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Έργου και ο κ. Κώστας Σκορδίλης, υπεύθυνος έργου από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και η κ. Αγγελική Ρουβά, Επιστημονική Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις