Οι αρμόδιοι ζητούν πίσω τα παλιά βιβλία, τα οποία οι μαθητές είχαν δώσει στο τέλος της χρονιάς για ανακύκλωση!
Συντομότατη ήταν η σημερινή πρώτη ημέρα για χιλιάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας. Το κουδούνι χτύπησε, έγινε ο αγιασμός, ανταλλάχθηκαν ευχές και στη συνέχεια οι μαθητές πήγαν στα σπίτια τους!
Και αυτό διότι σήμερα στα σχολεία της περιοχής δεν υπήρξαν βιβλία για να δοθούν στα παιδιά. Αύριο οι δάσκαλοι περιμένουν να φτάσουν στα σχολεία τους ένα – δυο βιβλία, κυρίως Μαθηματικά και Γλώσσα, αλλά και αυτά όχι για όλες τις τάξεις.
Μάλιστα, σήμερα πολλοί διευθυντές σχολείων της περιοχής, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ζήτησαν από τους μαθητές να φέρουν αύριο στο σχολείο τους τα περσινά τους βιβλία.
Μόνο που αυτά, τους είχαν ζητηθεί με το τέλος της περσινή σχολικής χρονιάς για ανακύκλωση!
Κατά τα λοιπά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο πρόεδρος των δασκάλων της Πάτρας Ηλίας Σκεπετάρης, δήλωσε στο thebest.gr ότι υπάρχουν 200 κενά σε εκπαιδευτικούς.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr