Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025 στις 19.00 - Τον αγιασμό και την παράκληση στην Παναγία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η Δημοτική Κοινότητα Απιδεώνα Δυτικής Αχαΐας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου προσκαλούν τον κόσμο στα θυρανοίξια του Κοιμητηριακού Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά, που θα γίνουν τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025 στις 19.00.
Τον αγιασμό των θυρανοιξίων, καθώς και παράκληση στην Παναγία θα τελέσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, παρουσία πλήθους ιερέων, πιστών και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων.
Να σημειωθεί πως αποτελεί μεγάλη πνευματική τιμή και ευλογία η ανέγερση ενός Ιερού Ναού αφιερωμένου στην Παναγία Σουμελά, του μοναδικού στη Δυτική Ελλάδα.
Η Παναγία Σουμελά, η Μητέρα των Ποντίων και των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πίστη, τη μνήμη και την πνευματική ανάταση των κατοίκων του Απιδεώνα Δυτικής Αχαΐας που τιμούν τις ρίζες τους, τις θρησκευτικές παραδόσεις και το ποντιακό τους παρελθόν.
Αμέσως μετά την τελετή των θυρανοιξίων θα ακολουθήσει κέρασμα από τις κυρίες του χωριού.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr