Είναι ιδανικά για σάντουιτς και αρχάριους στην αρτοποιία
Ψάχνετε την πιο εύκολη συνταγή για ψωμάκια;
Μια σεφ αποκαλύπτει στο TikTok τη συνταγή της για αφράτα σπιτικά ψωμάκια, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι, με λίγα υλικά. Είναι ιδανικά για σάντουιτς και αρχάριους στην αρτοποιία.
Η δημιουργός του βίντεο, @jadebites, υπόσχεται ψωμάκια «αφράτα σαν μαξιλάρι» που είναι «ελαφριά και τέλεια κάθε φορά». Αν αγαπάτε την παρασκευή ψωμιού, αλλά είστε αρχάριοι, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Τα ψωμάκια αυτά είναι εξαιρετικά για σάντουιτς, χάρη στην απαλή υφή τους και μπορούν να καταψυχθούν, καθιστώντας τα ιδανικά για προετοιμασία γευμάτων.
Συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια
Υλικά
330 ml ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι (7γρ.) ξηρή μαγιά στιγμής
Μια πρέζα ζάχαρη
425 γρ. σκληρό αλεύρι για ψωμί (χωρίς αντικαταστάσεις!)
8 γρ. λεπτό αλάτι
Επιπλέον αλεύρι για το πλάσιμο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να καθίσει για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε τη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Με βρεγμένα χέρια, ανοίξτε και διπλώστε τη ζύμη προς το κέντρο. Καλύψτε ξανά και αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά.
- Επαναλάβετε το δίπλωμα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.
- Βγάλτε τη ζύμη, πασπαλίστε την με αλεύρι, κόψτε την σε έξι ίσα κομμάτια και πλάστε τα σε ψωμάκια.
- Αφήστε τα ψωμάκια να ξεκουραστούν για 30 έως 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Ψήστε τα ψωμάκια για μόλις 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν «χρυσαφένια και αφράτα από κάτω».
@jadesbitesuk ~ S O F T ~ P I L L O W Y ~ S A N D W I C H ~ R O L L S ~ ? Light, fluffy, and perfect every time — no compromise. Ingredients: 330ml warm water 2 tbsp olive oil 1 x 7g fast-action yeast Pinch of sugar 425g strong bread flour (no subs!) 8g fine salt Extra flour for shaping Method: Mix warm water, oil, yeast & sugar. Stir. Let sit 5 mins until foamy. Add flour, mix halfway, then add salt. Combine fully. Rest dough 30 mins, covered. Stretch & fold dough into center with wet hands. Cover, rest 30 mins. Repeat fold. Then rise 1 hour (dough should puff up). Turn out, dust with flour, cut into 6 pieces. Shape into rolls. Proof 30–60 mins until puffy. Bake at 200°C fan for 15 mins — golden & hollow underneath = done. Use proper bread flour. Use sachet yeast. Don’t rush the rise. Cold dough = flat rolls. Serve warm, with butter, or stuffed with whatever you love. Much Love, Jade x
Big Love - Pete Heller's Big Love
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr