ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Δεκάδες μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της εγχάραξης- Ολοκληρώνεται σήμερα το συμπόσιο

Κοινοποίηση
Tweet

Στο πρώην κτίριο ΔΕΥΑΠ στην Ακτή Δυμαίων 48

Ολοκληρώνεται το απόγευμα της Πέμπτης 29 Μαΐου στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην ΔΕΥΑΠ (Ακτή δυμαίων 48), ο κύκλος των εργασιών του Συμποσίου Χαρακτικής «Απελευθέρωση από την Ασφυξία». Το συμπόσιο Χαρακτικής με τίτλο «Απελευθέρωση από την Ασφυξία», που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας μετατράπηκε για μία ακόμα φορά την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαΐου σε «κύτταρο βγνώσης» για μαθητές σχολείων της περιοχής.

Οι δέκα χαράκτες που συμμετέχουν στο συμπόσιο «μύησαν» στην τέχνη της εγχάραξης δεκάδες παιδιά τα οποία επισκέφτηκαν το χώρο του συμποσίου το οποίο πραγματοποιείται στο πρώην κτίριο ΔΕΥΑΠ στην Ακτή Δυμαίων 48.

Με την καθοδήγηση των εικαστικών οι μικροί μαθητές έκαναν τις δικές τους δημιουργίες. Οι καλλιτέχνες απάντησαν σε ερωτήσεις και παρότρυναν τα παιδιά να μπουν από μικρή ηλικία στον κόσμο της δημιουργίας.

Τίτλοι τέλους σήμερα για το Συμπόσιο Χαρακτικής

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 29 Μαίου στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην ΔΕΥΑΠ (Ακτή δυμαίων 48), ο κύκλος των εργασιών του Συμποσίου Χαρακτικής «Απελευθέρωση από την Ασφυξία», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Το κλείσιμο του Συμποσίου θα συνοδευτεί από την παρουσίαση στο κοινό των έργων που έχουν δημιουργήσει οι δέκα χαράκτες. Τα έργα στη συνέχεια θα κοσμήσουν χώρους της πόλης.

Στο χώρο εκτός από την «έκθεση» των έργων θα πραγματοποιηθεί και μια ξεχωριστή συμμετοχική δράση της Αθηνάς Κανέλα με τίτλο «Αστικά Ίχνη: Ένα Συλλογικό Αποτύπωμα», η οποία θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα.

Οι τίτλοι τέλους των εργασιών θα «πέσουν» με τη συναυλία του συνόλου κρουστών «Κρούσις» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης», υπό τη διεύθυνση του Maxim Mankovskiy, η οποία θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ.

*Το Συμπόσιο Χαρακτικής πραγματοποΙήθηκε και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture