ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζημιώσει τη χώρα με την πρόωρη αποπληρωμή 8 δισ. ευρώ

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανάρτησή του

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτηση του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει: «Σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ύψους οκτώ δισ. ευρώ έως το 2028.

 Αυτά τα δάνεια έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού τριμήνου Euribor + 0,5%. Τα 5 δις ευρώ θα δοθούν από το σκληρό μαξιλάρι της χώρας και τα 3 δις ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα».

Κλείνοντας ρωτά: «Για ποιο λόγο την ώρα που η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;

Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις