ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Τα έργα σε Βόνιτσα, Πάλαιρο, Αστακό που την μετατρέπουν σε πόλο έλξης

Κοινοποίηση
Tweet

Πεντάστερα ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, μαρίνες μερικά από τα έργα που ξεκινούν άμεσα

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο νομός της Αιτωλοακαρνανίας, με περιοχές όπως η Πάλαιρος, η Βόνιτσα αλλά και ο Αστακός να είναι εξαιρετικά ανερχόμενες τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες επενδυτές.

Αυτό οφείλεται ότι έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα χρόνια σημαντικά έργα υποδομής, στα σκαριά βρίσκονται «πεντάστερα» τουριστικά projects, ενώ στο άμεσο μέλλον οι εν λόγω περιοχές θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου μαρίνες.

Στο πλαίσιο αυτό έντονη είναι η ανάπτυξη που υπάρχει στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και συγκεκριμένα στα παραλιακά του μέρη. Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας , στην οποία γίνονται δημόσια και δημοτικά έργα. 

Ένα από τα έργα που ξεχωρίζουν, αλλά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο κατασκευής, καθώς τέλη Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές, είναι το καταφύγιο τουριστικών σκαφών που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας έπειτα από προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει με το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόνιτσας που είναι ο κύριος των εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για έργο που όπως εκτιμάται θα συμβάλει στην γενικότερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, αλλά και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Στην ανάπτυξη της περιοχής έχει συμβάλει ο νέος αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία, που μπήκε σε λειτουργία, αλλά και το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Ακόμη, ένα πολύ υποσχόμενο έργο είναι και η νέα μαρίνα της Παλαίρου, η οποία βρίσκεται στα σκαριά. Το έργο έχει ήδη αδειοδοτηθεί και στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρησή του.

Η συγκεκριμένη μαρίνα έχει 7.000 τ.μ. κτίσματα στη χερσαία ζώνη, όπου θα δημιουργηθεί και ένα ξενοδοχείο, ενώ προβλέπονται ακόμη πολλές θέσεις για mega yachts.

Η περιοχή αναμένεται να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο με την κατασκευή του πρώτου στην Ευρώπη ξενοδοχείου Banyan Tree, μια επένδυση της ολλανδικών συμφερόντων RND Investment, σε συνεργασία με τον Όμιλο Banyan Tree και τη γαλλική Accor.

Πρόκειται για ένα project που βρίσκεται σε εξέλιξη αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συναντήσει κάποιες οικονομικές δυσκολίες παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως αδειοδοτημένο.

Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου, πολυτελών βιλών και μαρίνας και το κόστος ανάπτυξής του τοποθετείται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλες προσδοκίες υπάρχουν όμως και για το project εκατομμυρίων του Αστακού, παρά το γεγονός ότι αναμένει εδώ και μήνες να ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις αλλά και να ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο βασικός επενδυτής που θα το χρηματοδοτήσει.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό, από τον Δήμαρχο του Αστακού, κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ότι το έργο ονομάζεται Nautilus project. Πρόκειται για μια επένδυση που η τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία περιμένουν να προχωρήσει εδώ και χρόνια, καθώς ο Αστακός ερημώνει.

Αναλυτικά, είναι έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα αποτελείται από μια σύγχρονη μαρίνα που θα διαθέτει 350 θέσεις ελλιμενισμού για superyachts και ένα μείγμα πολυτελών οικιστικών ακινήτων που θα πλαισιώνουν τη μαρίνα δημιουργώντας ένα «πεντάστερο» χωριό.

Συγκεκριμένα, στο χερσαίο τμήμα θα υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός βιλών και πολυτελών κατοικιών, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. 

Ακόμη, το project θα έχει και μια σειρά εμπορικών αναπτύξεων, το οποίο θα συνδυάζει τις επιχειρήσεις με τη διασκέδαση, καθώς θα υπάρχουν υψηλού επιπέδου συνεδριακές εγκαταστάσεις και εκθέσεις τέχνης με βασικούς πυλώνες τη φιλανθρωπία, τη βιωσιμότητα και την εκπαίδευση.

Παράλληλα, με την επένδυση ο δήμος για να ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής θα προχωρήσει σε βάθος χρόνου σε έκταση συνολικά 2.000 στρεμμάτων στη δημιουργία ενός glamping υψηλού επιπέδου το οποίο προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό υπαίθριας περιπέτειας και πολυτελούς διαμονής.

πηγη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις