ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Από άνοιξη... χειμώνας και μετά καλοκαίρι - Πότε θα «χτυπήσουν» 30αρια

Κοινοποίηση
Tweet

Από "φθινόπωρο" ξαφνικά καύσωνας σε λίγες ημέρες σε όλη την Ελλάδα καθώς από τις 15 Μαΐου οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν... βαθύ Ιούλιο

Αρκετές εναλλαγές έχει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, αφού από άνοιξη επιστρέψαμε στον χειμώνα.

Ο Θοδωρής Κολυδάς ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR τον καιρό των επόμενων ημερών και έλυσε κάθε απορία.

Τα νέα είναι καλά για τις επόμενες ημέρες, αφού ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι. Και αύριο θα έχουμε βροχές στη Δυτική Ελλάδα, και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η ουσιαστική βελτίωση του καιρού έρχεται την Κυριακή για τις περισσότερες περιοχές, με μία μικρή αστάθεια για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ημέρα - ορόσημο για την άνοδο της θερμοκρασίας και την περαιτέρω σταθεροποίηση του καιρού είναι η Τετάρτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Θοδωρής Κολυδάς στο Star, θα χρειαστούμε τα καλοκαιρινά μας την επόμενη εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πολύ αισθητά. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς σε πολλές περιοχές, και στην Αττική.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy από την Τετάρτη 15 Μάϊου θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 σε αρκετές περιοχές.

 Συγκεκριμένα την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς. Ειδικά το Σάββατο το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Χαλκίδας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-05-2024
Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά και, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία αναμένεται να συνεχιστούν κατά τόπους και τη νύχτα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι, στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-05-2024
Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024
Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις