ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

“Ερυθρόλευκο” έπος! Ο Ολυμπιακός πέρασε με 4άρα από το Βίλα Παρκ

Κοινοποίηση
Tweet

Η ρεβάνς στο κατάμεστο Καραϊσκάκης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:00, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν κάνει ήδη το sold out

Ο Ολυμπιακός έζησε το πιο μαγικό, το πιο ιστορικό του βράδυ, μέχρι το επόμενο.

Οι ερυθρόλευκοι τρέλαναν την Ευρώπη, επικράτησαν 4-2 της Άστον Βίλα μέσα στο Μπέρμιγχαμ και πλέον έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν απίστευτος και με μία ονειρική εμφάνιση έκανε χατ-τρικ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ στο 17' και να κάνει το 2-0 στο 29'. Οι Βίλανς απάντησαν, με τον Γουότκινς να μειώνει στο 45+1'. Ο Ντιαμπί έφερε ισορροπία στο 52'.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες έδειξαν τεράστια αποθέματα και μέταλλο. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το χατ-τρικ με πέναλτι στο 56', με τον Έσε στο 67ο λεπτό να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ για τους ερυθρόλευκους.

Η ρεβάνς στο κατάμεστο Καραϊσκάκης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:00, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν κάνει ήδη το sold out.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά την Άστον Βίλα, θέλοντας να την αιφνιδιάσει. Οι Βίλανς σύντομα πήραν τα πάνω τους. Στο 6' ο Ρότζερς βρήκε χώρο και σούταρε από τα αριστερά εκτός περιοχής, ο Τζολάκης εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνία του και έδιωξε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπέιλι βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Ιμπόρα.

Οι Πειραιώτες έβαλαν "φωτιά" στο παιχνίδι στο 17ο λεπτό. Ελ Κααμπί έφυγε σε θέση τετ α τετ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσικίνιο με το τακουνάκι. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, αλλά μετά από εξέταση στο VAR το γκολ μέτρησε. Οι ερυθρόλευκοι αιφνιδίασαν απόλυτα τη Βίλα και δεν σταμάτησαν εκεί.

Στο 29ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από κλέψιμο του Ρέτσου, ο Τσικίνιο με τακουνάκι μοίρασε στον Ποντένσε, ο οποίος με απίστευτη μεταβίβαση βρήκε τον Ελ Κααμπί στην περιοχή. Ο Μαροκινός στράικερ έστρωσε την μπάλα μπροστά του με το κεφάλι και πλάσαρε τον Όλσεν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής που πέρασε έξω. Η Άστον Βίλα μπόρεσε στο 45+1' να μειώσει. Ο Κας πήρε μέτρα από τα δεξιά, μοίρασε στον Ντιαμπί, ο οποίος βρήκε στα δεξιά της περιοχής τον Γουότκινς, ο οποίος πλάσαρε τον Τζολάκη για το 2-1. Αμέσως μετά οι Βίλανς απείλησαν εκ νέου με τον Λουίζ, αλλά ο Ορτέγκα φώναξε "παρών".

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άστον Βίλα να παίρνει σύντομα τα ηνία και στον 52ο λεπτό οι Βίλανς ισοφάρισαν. αθιά μεταβίβαση προς τον Μπέιλι δεξιά της περιοχής, εκείνος μεταβίβαση τον Ντιαμπί, ο οποίος σούταρε και νίκησε τον Τζολάκη στην κλειστή του γωνία για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε. Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντόουγκλας Λουίζ και ο διαιτητή έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Κααμπί φυσικά ανέλαβε την εκτέλεση και στο 56' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το χατ-τρικ.

O Ολυμπιακός "πάγωσε" τον ρυθμό και κράτησε την Άστον Βίλα μακριά από την περιοχή του. Στο 67ο λεπτό ξαναχτύπησε και πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Έσε έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κόνσα, ο Όλσεν δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

 Οι Πειραιώτες έλεγχαν την κατάσταση και στο 80ο λεπτό απείλησαν από μακριά, με τον Όλσεν να αποκρούει δύσκολα. Στο 81ο ο Κάρμο δεν μπόρεσε να διώξει, μάρκαρε στη συνέχεια τον Ντουράν, ο οποίος έπεσε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. λεπτό. Ο Ντόουγκλας Λουίζ εκτέλεσε, χτύπησε η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και άουτ και οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το 4-2.

 ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι, Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς, Ντιαμπί, Γουότκινς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46' Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports