ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Στο Λιθογραφείον στις 11-5 η jazz μουσική παράσταση "Flow"

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 21.00 με την Τατιάνα Τριφώνοβα και τον Γεώργιο Τσώλη

Το Θέατρο Λιθογραφείον στην Μιαζώνος 172β, στην Πάτρα θα παρουσιάσει το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, και ώρα 21:00 την μουσική παράσταση FLOW, μία τζαζ συναυλία με την Τατιάνα Τριφώνοβα και τον Γεώργιο Τσώλη.

Μετά από 10 χρόνια στην Αφρική, η λεγόμενη "Master of Dynamics" τραγουδίστρια της τζαζ Tatyana Trifonova (Βουλγαρία) επέστρεψε στην Ευρώπη και τώρα θα την υποδεχτεί η Πάτρα όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της συναυλίας της με τίτλο "FLOW".

Ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή που συμβολίζει τη δυναμική ροή από τα υψηλά στα χαμηλά της ζωής και ξανά προς τα πάνω. Όλα ακολουθούν τη φυσική τους κίνηση σχεδόν όπως ο διαλογισμός. Από τη θλίψη στον ενθουσιασμό, από το σκοτάδι στην ευτυχία και την αγάπη - μια ατελείωτη φυσική ροή της ζωής.

Στη συναυλία θα ακούσετε κλασικά τζαζ τραγούδια στα αγγλικά και γαλλικά από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Όλα διαρθρωμένα με τρόπο που να σας κάνει να βιώσετε τη ροή της ζωής στην πληρότητά της!

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.more.com/music/flow-by-tatyana-trifonova/

Φωνητικά - Tatyana Trifonova

Πιάνο - Georgios Tsolis.

Η Tatyana Trifonova - Τατιάνα Τριφώνοβα είναι τραγουδίστρια της τζαζ από τη Βουλγαρία, καθηγήτρια (coach) φωνητικής και σκηνικής παρουσίας και καλλιτέχνιδα voice over.

Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετείχε σε μουσικά φεστιβάλ στο Μαρόκο και τη Βουλγαρία ως σολίστ με μια μεγάλη μπάντα και επίσης με την τζαζ μπάντα της.

Συμμετείχε στα: Φεστιβάλ JazzIn Φεβρουάριος 2020 Ταγγέρη, Μαρόκο, The world week of music Ταγγέρη, Ιούνιος 2022, και Autumn Jazz Fest Pleven, Βουλγαρία Σεπτέμβριος 2022.

Εκτός από τα μουσικά φεστιβάλ, η Tatyana Trifonova έδωσε 2 συναυλίες στο Ραμπάτ του Μαρόκου στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαζί" τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2022, οι οποίες κατάφεραν να αναδείξουν έναν αντιφατικό ρόλο του τεράστιου διαχωρισμού και της απομόνωσης που βίωσαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της κρίσης του Κόβιντ 19.

Στις 26 Μαΐου 2022 ήταν η συναυλία της με τίτλο "Η ομορφιά είναι απλότητα" στη γκαλερί Tatmin στο Ραμπάτ. Μια συναυλία για πιάνο, φωνή, φλάουτο και κιθάρα.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2022 ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις βασικές φωνές της "Χριστουγεννιάτικης συναυλίας" που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο "Mohamed V" στο Ραμπάτ του Μαρόκου, όπου συμμετείχε στη σκηνή με μουσικούς και τραγουδιστές από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Κούβα, τη Γαλλία και το Μαρόκο.

Μετά τη "Χριστουγεννιάτικη συναυλία" προσκλήθηκε από το ίδρυμα των βασιλιάδων - "Al Mada" να δώσει συναυλία στη Villa des Arts, στο Ραμπάτ. Η συναυλία "L'amour se reveille" πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2023 με τους θαυμάσιους μουσικούς της μπάντας Souissi.

Στις 15 Μαρτίου 2023 έδωσε άλλη μια συναυλία στη γκαλερί Tatmin - "L'ame" για πιάνο, φωνή, φλάουτο και κιθάρα. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη διοργάνωση μιας συναυλίας για τους μαθητές της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023 στο Ραμπάτ.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 έδωσε άλλη μια χριστουγεννιάτικη συναυλία στο μαροκινό κοινό και ολοκλήρωσε το 2023 ως μέρος του πρωτοχρονιάτικου προγράμματος "Midnight at the Oasis" του Rick's Casablanca.

*Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας και συνθέτης & ασχολείται με την jazz και την μοντέρνα κλασική μουσική. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο νησί της Κεφαλονιάς, και η πρώτη του επαφή με τον αυτοσχεδιασμό ήταν στην διάρκεια των σπουδών του στο δημοτικό ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Γεώργιο Μεταξά.

Το 2004 μετακόμισε στην Χάγη της Ολλανδίας όπου έμεινε για 17 χρόνια & φοίτησε στο jazz τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης.

Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής καθώς και της διεθνούς σκηνής της jazz τα τελευταία 20 χρόνια με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία και αλλού.

Ο Γεώργιος Τσώλης έχει στο ενεργητικό του 3 προσωπικά CD album, τα “on the way” (2012) ‘walk in the line” ( 2019 ) “Back Home” 2020 κι είναι έτοιμο και το 4ο.

Τελευταία συνεργάστηκε με την ορχήστρα της ΕΡΤ δημιούργησε δύο συμφωνικά ποιήματα, έχει επίσης συνθέσει έργα για σύνολα κρουστών και η συνθετική του πορεία συνεχίζεται με νέα κουαρτέτα εγχόρδων καθώς και μουσική για σόλο πιάνο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture