ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ευαγγελίστρια για την πρώτη Ανάσταση ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Την Κυριακή του Πάσχα 5-5-2024, ο Μητροπολίτης Πατρών θα τελέσει στις 6 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό Αγ. Ανδρέου τον Εσπερινό της Αγάπης

Για την πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 4-5-2024, στις 7 π.μ., ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι και θα προεξάρχει στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στην Ευαγγελίστρια όπως και στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη είθισται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί στο άκουσμα της πρώτης Ανάστασης, οι πιστοί να σπάνε πήλινα σκεύη και να κάνουν κρότο υπογραμμίζοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού και της νίκης του θανάτου και του σκοταδιού.

Όσοι έχουν βρεθεί στην Ευαγγελίστρια και κυρίως στον ναό του Αγίου Δημητρίου απολαμβάνουν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενώ πολλοί πιστοί όπως έχουμε δει και σε άλλα μέρη της χώρα μας, χτυπούν με δύναμη και τα ξύλινα στασίδια των ναών ενώ ο ιερέας εξέρχεται της ωραίας πύλης και ραίνει με άνθη τον κόσμο.

Στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται για την υποδοχή του Ἁγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, στον ιερό ναό του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, δίπλα από το Επισκοπείο των Πατρών. Το Άγιο Φως θα μοιραστεί στη συνέχεια σε όλους τους ναούς και τις ενορίες για την Αναστάσιμη Θεία λειτουργία που ακολουθεί.

Στις 11 μ.μ. για την Τελετή τῆς Ἀναστάσεως & την Ἀναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον νέο Ιερό Ναό του Πολιούχου Ἁγίου Ἀνδρέου των Πατρῶν.

Τέλος την Κυριακή του Πάσχα 5-5 το πρωί, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα επισκεφθεί ιδρύματα της περιοχής των Πατρών και το απόγευμα στις 18.00 ως είθισται, θα είναι πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς της Μητροπόλεως στο νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου όπου και θα ψαλεί ο Εσπερινός τῆς Ἀγάπης, στη διάρκεια του οποίου γίνεται ανάγνωση του ευαγγελίου εκτός από τα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ιταλικά και γερμανικά.

Επίσης ο κ.κ. Χρυσόστομος τηρεί την παράδοση και πάντα κάθε Πάσχα τέτοια μέρα στο τέλος του Εσπερινού της Αγάπης δίνει σε κάθε πιστό και το ευλογημένο πασχαλιάτικο κουλούρι και κόκκινο αυγό.  

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις