ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα τη Μ. Εβδομάδα- «Πρώτα οι ανάγκες των παιδιών»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Το ωράριο λειτουργείας

Μικρή «ανάσα» είναι για την αγορά της Πάτρας και τα εμπορικά καταστήματα  η Μεγάλη Εβδομάδα.

Μπορεί η Κυριακή των Βαΐων να ήταν νεκρή, όμως οι επόμενες μέρες έδωσαν μια αισιοδοξία. Ωστόσο αυτή η κίνηση, όπως εξηγούν οι έμποροι, δεν αρκεί για να ανταπεξέλθουν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest,gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Ερμίνα Διονυσάτου, «Η Κυριακή των Βαΐων ήταν νεκρή, όμως με το που μπήκαν δώρα, μισθοί και συντάξεις άρχισε να σημειώνεται κάποια κίνηση. Υπάρχει ένα αισιόδοξο αποτύπωμα αυτές τις ημέρες αλλά το έλλειμα είναι τόσο μεγάλο που δεν αρκεί. Την ίδια στιγμή τα έξοδα αυξάνονται συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος του φετινού Φεβρουαρίου ήταν 30% κάτω σε σχέση με τον περσινό.

Η περίοδος του Πάσχα είναι τόσο μικρή που δεν είναι ικανή να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις των εμπόρων. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες όμως σίγουρα η κίνηση των ημερών στην αγορά μπορεί να βοηθήσει τους εμπόρους. Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε τιμές και ποιότητα από τα καταστήματα των πολυεθνικών. Μόνο έτσι θα κρατήσουν τις θέσεις των εργαζομένων και τα καταστήματά τους οι έμποροι».

Όπως λέει η κα Διονυσάτου, «τα τρόφιμα και οι ανάγκες των παιδιών είναι η προτεραιότητα στη λίστα κάθε οικογένειας. Οι γονείς έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Την μεγαλύτερη κίνηση τη βλέπουμε σε ό,τι σχετίζεται με τα βαφτιστήρια, στα ρούχα, στα παπούτσια και τις λαμπάδες».

Να θυμίσουμε ότι τα εμπορικά  καταστήματα την Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 13:00 έως τις 19:00 και το Μ. Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις