ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί στην Πάτρα και την Αχαΐα - Αναλυτική πρόγνωση για κάθε μέρα

Κοινοποίηση
Tweet

Ο καιρός στην Αχαΐα και την Πάτρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά

"Ο Απρίλιος τελείωσε ως ο θερμότερος και ως ένας από τους πιο άνομβρους των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών, με την μέση θερμοκρασία να διαμορφώνεται έως 2-3°C πάνω από τα κλιματικά επίπεδα και τις βροχοπτώσεις να σημειώνουν αρνητικές αποκλίσεις έως και 50- 60%".

Αυτό αναφέρει κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του καιρού τον μήνα που πέρασε και μεταφέροντας τις μετεωρολογικές του εκτιμήσεις για τον Μάιο και το Πάσχα 2024 ο Νικόλας Σερέτης.

"Βασικό μετεωρολογικό γεγονός αποτέλεσε ένα πολύ έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στις 23-24 του μήνα, ένα από τα εντονότερα των τελευταίων ετών.

Ο Μάιος εμφανίζει διάθεση να κινηθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα όσον αφορά την θερμοκρασία ενώ δεν θα λείψουν επίσης και κάποιες βροχοπτώσεις τις ερχόμενες ημέρες και κυρίως προς το δεύτερο μισό της εβδομάδας του Πάσχα.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία αφενός θα μας προφυλάξει από κάποια θερμοκρασιακή «έκρηξη» και αφετέρου θα ευνοήσει την εκδήλωση φαινομένων κατά περιόδους το ερχόμενο διάστημα.

Ειδικότερα όσον αφορά την Αχαΐα και την πόλη της Πάτρας:

Μ. Παρασκευή: Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Μ. Σάββατο: Βροχές έως μέτριας έντασης τις πρωινές ώρες και βελτίωση μετέπειτα.

*Η περιφορά του Επιταφίου και η Αναστάσιμη λειτουργία θα γίνουν απροβλημάτιστα!

Κυριακή του Πάσχα: Πιθανότητα να βρέξει ασθενώς για λίγο νωρίς το πρωί, με τον καιρό να ανοίγει στην συνέχεια. Πιθανότητα για εκδήλωση αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα, όχι στην πόλη της Πάτρας, αλλά στα ηπειρωτικά τμήματα του νομού.

Δευτέρα & Τρίτη του Πάσχα: Καλοκαιρία γενικά χωρίς κάποια πιθανότητα για φαινόμενα. Ο υδράργυρος αναμένεται να βρεθεί αυτές τις ημέρες στα επίπεδα των 12-14°C την νύχτα και νωρίς το πρωί και στους 20-22°C τις μεσημβρινές ώρες.

Τετάρτη του Πάσχα – Κυριακή του Θωμά: Υπάρχει η τάση για εκδήλωση πιο έντονης αστάθειας σε πανελλαδικό επίπεδο με τον υδράργυρο να μην εμφανίζει ανοδικές διαθέσεις και να διατηρείται στα προαναφερθέντα επίπεδα.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας με τον Μ.Ο. των προγνωστικών σεναρίων να αποτυπώνουν όσα αναλύθηκαν παραπάνω".

*** Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Γεωλόγος M.Sc. – Προγνώστης Καιρού

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις