ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φιλανθρωπία-Εθελοντισμός: Προσφορά στον συνάνθρωπο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Αρσακείου Δημοτικού Πατρών

Κοινοποίηση
Tweet

«Όταν παίρνεις, γεμίζουν τα χέρια σου. Όταν δίνεις, γεμίζει η καρδιά σου»

Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης βρίσκεται προ των πυλών, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Τα Πάθη του Κυρίου αποτελούν τον μέγιστο συμβολισμό των παθών της καθημερινότητας του ανθρώπου και μας υπενθυμίζουν τις άπειρες δυσκολίες της ζωής, αλλά και τη δύναμη που απαιτείται να βρει για να ξανασταθεί ο άνθρωπος στα πόδια του. Μόνο έτσι, με παράδειγμα τον Χριστό μπορεί να φτάσει στη κάποιος στη δική του τελείωση και Ανάσταση. Ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, που τα προβλήματα συσσωρεύονται σταδιακά σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, είναι μια ευκαιρία  και μια αφορμή για τον καθένα μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο να κάνει μια μικρή πράξη γενναιοδωρίας, η οποία μπορεί όμως να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη.

«Όταν παίρνεις, γεμίζουν τα χέρια σου. Όταν δίνεις, γεμίζει η καρδιά σου». Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη ευκαιρία για έναν εκπαιδευτικό να διδάξει στα παιδιά την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού από αυτή του πραγματικού νοήματος του Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της ενίσχυσης οργανώσεων και ιδρυμάτων που βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Γ’ και Ε’ τάξεων του Αρσάκειου Δημοτικου Σχολείου Πατρών πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Απριλίου  την καθιερωμένη  πασχαλινή εορταγορά τους στον Πολυχώρο του Σχολείου μας.

Σε ένα κλίμα συνεργασίας και χαράς ένωσαν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους σε έναν κοινό σκοπό: τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν σε ιδρύματα και συλλόγους της πόλης μας για να απαλύνουν τις άγιες αυτές μέρες τον πόνο κάποιων ανθρώπων μας.

Σημαντικοί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, οι οποίοι συνέδραμαν καθοριστικά  σε αυτή την πράξη αγάπης. Αλμυρά και γλυκά  εδέσματα, πασχαλινές δημιουργίες, χειροποίητα δώρα,  λαμπάδες και διακοσμητικά πλημμύρισαν τους πάγκους που είχαν στηθεί από νωρίς το πρωί.

Οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις και οι μαθητές αναλαμβάνοντας με πολύ κέφι τον «ρόλο πωλητή» κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τους εκπαιδευτικούς, τους επισκέπτες και τους συμμαθητές τους από όλες τις βαθμίδες, επιτυγχάνοντας μάλιστα πέρα από κάθε προσδοκία τον στόχο τους.

Το ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε από την ευγενική προσφορά των γονέων, διατέθηκε στα παρακάτω ιδρύματα και κοινωφελή ιδρύματα της πόλης μας:
Χαμόγελο του Παιδιού

·        Μαχητές

·        Φωτεινό Αστέρι

·        Κιβωτός της Αγάπης

·        Μέριμνα

·        Φλόγα

·        Φροντίζω

·        και στη διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση Action Aid

Ευχόμαστε το διαχρονικό μήνυμα της Ανάστασης να υπάρχει πάντα φυλαγμένο στις ψυχές μας και η αγάπη να νικήσει τελικά το μίσος!

Καλό Πάσχα!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις