ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγείρα: Πρόστιμο 500 ευρώ γιατί έκαιγε ξερόχορτα και ξέσπασε φωτιά

Κοινοποίηση
Tweet

Μια σύλληψη από την Π.Υ. Αιγίου

Συνελήφθη την 29 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Αιγίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς, κατά τη διάρκεια καύσης ξηρών χόρτων, στην Τ.Κ. Αιγείρας του δήμου Αιγιάλειας Αχαΐας.

Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρς ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα όρια των κοινοτήτων Νέου Ερινεού και Σελιανιτίκων, σε σχετικά δύσβατο σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση για φωτιά που έπαιρνε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Άμεσα οχήματα από την Π.Υ. Αιγίου αλλά και ισχυρές ενισχύσεις από 1ο Π.Σ. Πάτρας, έσπευσαν στο σημείο, ενώ κλήθηκε και εναέριο μέσο στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Από πλευράς Δήμου Αιγιαλείας, το παρών έδωσαν από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και Κωνσταντίνος Βούλγαρης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και εντεταλμένος σύμβουλος για την Δ.Ε. Ερινεού κ. Γιώργος Ντίνος, καθώς και οι κοινοτάρχες Ν.Ερινεού κ. Οδυσσέας Σακελλαρόπουλος και Σελιανιτίκων κ. Σπύρος Σταθακόπουλος.

Σημαντική ήταν και η συμβολή μελών εθελοντικών ομάδων της περιοχής

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις