ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνησε η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο σπίτι του Κωστή Παλαμά

Κοινοποίηση
Tweet

Η Ολυμπιακή Φλόγα έκανε στάση στην οικία του Κωστή Παλαμά

Η Ολυμπιακή Φλόγα έκανε στάση στην οικία του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου 241.

Κατά την διάαρκεια της εκδήλωσης στην οικία του Κωστή Παλαμά πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Για την προετοιμασία και υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής, η Στέγη Γραμμάτων Kωστής Παλαμάς συνεργάστηκε με φορείς Πολιτισμού της πόλης. Και τούτο, διότι ο Ολυμπιακός Ύμνος διατυπώνει το σύνολο των Ολυμπιακών ιδεωδών στη σημερινή εποχή και προβάλλει πανανθρώπινες αξίες. Ενδιαφέρει η ανάδειξή της σημασίας του, ως πολιτιστικού γεγονότος, στο ποιητικό τοπόσημο, που έχει εδραιωθεί στη πόλη μας. Το κύριο δρώμενο χαρακτηρίστηκε, από την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την πράξη απόδοσης τιμής στον Ποιητή και το έργο του

Υπήρξε συνεργασία με την «Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας»,  η οποία υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Μο Σταύρου Σολωμού, είχε την ευθύνη του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της καταξιωμένης  mezzosoprano Ειρήνης  Καράγιαννη, στην επιμέλεια του προγράμματος.

Επίσης το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας τίμησε την εκδήλωση, με την παρουσίαση του στο δρώμενο, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Πάτρα (Διευθύντρια: Γεωργία Πετροπούλου Conan), που μετείχε με απαγγελίες, και εισήγαγε το ακροατήριο στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τραγούδι και χορογραφία των μαθητών του Ινστιτούτου (σύνθεση: «Le Coach» του Soprano), ενώ το μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνογαλλικής φιλίας, Mariette Karamanli, χαιρέτησε την εκδήλωση. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πνευματικό μέγεθος της μορφής του Κωστή Παλαμά, την συμβολή του στην διάδοση των ιδεών της ελευθερίας , ισότητας και δημοκρατίας ως πανανθρώπινες αξίες και τέλος μνημόνευσε την προσπάθεια ανάδειξης του νεοελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη, την εποχή των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στα 1924. Προσπάθεια που ξεκινούσε με την μετάφραση στα γαλλικά της ποίησης του Κωστή Παλαμά και της διάδοσης του έργου του στην Γαλλία από ομάδα νέων Ελλήνων λογίων, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος για την έκδοση των πρώτων «Απάντων» του Κωστή Παλαμά, ο Γεώργιος Κατσίμπαλης. Η κυρία MARIETTE KARAMANLI, δώρισε στην Στέγη Γραμμάτων αγαλματίδιο, το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας και η Στέγη Γραμμάτων ανταπέδωσε με αναμνηστικό στεφάνι ελιάς

Το εντυπωσιακό πρόγραμμα παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

Οι Λαμπαδηδρόμοι – Ολυμπιονίκες

Νίκος  Ηλιόπουλος : Ενόργανη  γυμναστική  σύνθετο  ατομικό, συμμετοχή στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της ενόργανης γυμναστικής στο παγκόσμιο του 2021 και αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στην Ουγγαρία το 2014-2015 .

Σταμάτης   Κολέθρας : Πρωταθλητής της πυγμαχίας , συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος  Άντζελες το 1984 , συμμετοχή στη Μεικτή Ευρώπης το 1989, παγκόσμιος  πρωταθλητής πυγμαχίας στην κατηγορία των 71 κιλών στο Κάιρο . 

Ειρήνη  Αϊνδιλή  :  Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής , χάλκινο μετάλλιο το 2000 στο Σύδνεϋ με την ομάδα του ανσάμπλ, δύο πρωταθλήματα Ευρώπης  από το  1997 έως  και  το 1999  και  ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα .

Συμεών Γεωργαράς : Διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης  , 6ος  Ολυμπιονίκης  με την Εθνική ομάδα  υδατοσφαίρισης  στους Ολυμπιακούς  αγώνες της Ατλάντας  το 1996 . 

Η Στέγη Γραμμάτων "Κωστής Παλαμάς" θέλει να ευχαριστήσει , τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Αστυνομική Διεύθυνση , την Διεύθυνση Τροχαίας, το Λύκειο Ελληνίδων και τον Δήμο Πατρέων

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις