ΒΙΒΛΙΟ

/

Από τις εκδόσεις Anubis κυκλοφόρησε «Ο Βασιλιάς των Αρουραίων» του James Clavell

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Επίσης επανακυκλοφόρησε από τις τις Εκδόσεις Anubis & το εμβληματικό διεθνές best seller του James Clavell, «Σογκούν» που ξαναγυρίστηκε ως τηλεοπτική σειρά & προβλήθηκε στο Disney+

Ως ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα για τον πόλεμο και την επιβίωση, και μία παρακαταθήκη για τη δύναμη και την προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε, διαφημίζεται το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis «Ο Βασιλιάς των Αρουραίων» του καταξιωμένου γεννημένου στην Αυστραλία, Βρετανού συγγραφέα James Clavell.

Αυτό το διαχρονικό αριστούργημα ταξιδεύει τον αναγνώστη στην πηγή της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και διαδραματίζεται στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα ιαπωνικό στρατόπεδο αιχμαλώτων.

Ο James Clavell είναι ο συγγραφέας του «Shogun», του βιβλίου που ενέπνευσε την ομώνυμη σειρά που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα μέσω του Disney+, αγγίζοντας βαθμολογία 91% στο Rotten Tomatoes και 9/10 στο IMDB.

«Ο Βασιλιάς των Αρουραίων» είναι μια ιστορία επιβίωσης, και θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα της αγγλικής γλώσσας για τα στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου των Ιαπώνων. Μία μυθιστορηματική αφήγηση του τρόμου εκείνων των ημερών από την πένα του αριστοτέχνη James Clavell, που επέζησε του Τσάνγκι και ξέρει τι είναι ικανός να κάνει κανείς για να επιβιώσει...

Στο Τσάνγκι, το πλέον διαβόητο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου της Ασίας, μόνο ένας στους δεκαπέντε έγκλειστους είχε τη δύναμη, την τύχη και την εξυπνάδα να επιβιώσει. Η τροφή σπάνιζε και οι συνθήκες ήταν ανυπόφορες, αλλά υπήρχαν τρόποι να απαλύνεις το μαρτύριο, αν γνώριζες τον κατάλληλο άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο αποκαλούμενος Βασιλιάς, αλλά είχε κι εκείνος την τιμή του - και σε ένα στρατόπεδο διαβόητο για τη σκληρότητα, την αδικία και τη διαφθορά του, ήταν ο πιο μισητός απ’ όλους...

Ο James Clavell υπήρξε και ο ίδιος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν και αιχμάλωτος πολέμου.

Είχε γεννηθεί στις 10 Οκτωβρίου 1921, στο Sydney της Αυστραλίας και έφυγε από τη ζωή, στις 7 Σεπτεμβρίου 1994 στα 72  του χρόνια στην Ελβετία.

Το βιβλίο «King Rat - Ο Βασιλιάς των Αρουραίων» πρωτοκυκλοφόρησε το 1962 και το «Σογκούν - Shōgun» το 1975 που πρωτομεταφέρθηκε στην τηλεόραση στα 80ς σε σκηνοθεσία Τζέρι Λάντον με πρωταγωνιστή τον σταρ Ρίτσαρντ Τσάμπερλειν ενώ πρόσφατα διασκευάστηκε εκ νέου από το δίκτυο FX με πρωταγωνιστές τον Χιρογιούκι Σανάντα, τον Cosmo Jarvis και την Άνα Σαουάι. Το σενάριο ανέλαβε το ζευγάρι των Ρέιτσελ Κόντο και Τζάστιν Μαρκς (ο οποίος μόλις πέρσι προτάθηκε για Όσκαρ Σεναρίου για το Top Gun: Maverick).

*Nα προσθέσουμε πως πριν λίγο καιρό επανακυκλοφόρησε από τις τις Εκδόσεις Anubis & το εμβληματικό διεθνές best seller του James Clavell, «Σογκούν».

Πρόκειται για ένα δίτομο, επικό, ιστορικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί με αριστοτεχνικό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής στη φεουδαρχική Ιαπωνία, καταφέρνοντας να απεικονίσει στις σελίδες του, την ψυχή ενός ολόκληρου πολιτισμού και να παρασύρει τη φαντασία του αναγνωστικού κοινού σε όλο τον κόσμο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή επανεντάσσουμε στο λογοτεχνικό μας κατάλογο το «Shogun», ένα από τα κορυφαία ιστορικά μυθιστορήματα των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο έλειπε από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων εδώ και αρκετά χρόνια. Είμαστε βέβαιοι πως η δίτομη αυτή έκδοση, σε συνδυασμό με τη νέα τηλεοπτική υπερπαραγωγή που βασίζεται στο κλασικό πλέον έργο του James Clavell, θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους αναγνώστες να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα.

Tα βιβλία των εκδόσεων Anubis θα τα βρείτε και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Από την παλιά & ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά "Σογκούν" του 1980 με τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλειν.ν

Από τη σειρά "Σογκούν" του 2024.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture