MORE SPORTS

/

«Lifting» του Grand Palais λόγω Ολυμπιακών, θα υποδεχθεί αθλητές ταε κβο ντο και ξιφασκίας

Κοινοποίηση
Tweet

Ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του Παρισιού, με τη μεγαλύτερη γυάλινη οροφή στην Ευρώπη, υποβάλλεται σε τελικές εργασίες

Το Grand Palais, το οποίο χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού το 1900, ακριβώς δίπλα στο Σηκουάνα, είναι παγκοσμίως γνωστό για το θεαματικό κλίτος και τη γυάλινη οροφή του. Πάνω από 6.000 τόνοι χάλυβα χρειάστηκαν για την κατασκευή του βασικού, κεντρικού κομματιού του. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πλήρης αποκατάσταση, όμως μέχρι αυτές τις μέρες είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο για να επαναλειτουργήσει σύντομα φιλοξενώντας τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδικά η διάφανη οροφή του είναι αναμφίβολα σήμα κατατεθέν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γυάλινη κατασκευή στην Ευρώπη, καθώς ο θόλος εκτείνεται σε 13.500  τ.μ. με τοξοειδή στηρίγματα. Γενικότερα το αρχιτεκτονικό του ύφος αντικατοπτρίζει την κλασική περίοδο της Art Nouveau. Μιλάμε για ολόκληρο συγκρότημα- αξιοθέατο που επιτρέπει πολλαπλές χρήσεις στην καρδιά της Πόλης του Φωτός.

Εικόνα που ανέβηκε στο Instagram

Αναμνηστική φωτογραφία που σηματοδότησε την ολοκλήρωση της ανακατασκευής

Ο χώρος θα ανοίξει επισήμως στα τέλη Ιουλίου με το αγωνιστικό πρόγραμμα

Οι εργαζόμενοι δούλεψαν από το 2021 ως τώρα τώρα για τη δημιουργία συστήματος υδρορροών και ενσωμάτωση απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού ώστε το μνημείο να ανταποκριθεί στην πρόκληση των 9.000 ανθρώπων που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα του Tαε Κβο ντο και της ξιφασκίας.

Στο παρελθόν το Grand Palais στέγασε στρατιωτικό νοσοκομείο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ώσπου να το καταλάβουν οι ναζί. Μετέπειτα έγινε εκθεσιακός χώρος. Εδώ έγινε πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Ανρί Ματίς μετά τον θάνατό του ενώ αποτέλεσε τη σκηνή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας το 2010. Ηταν ο αγαπημένος χώρος επιδείξεων του Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel.

 Kάθε χρόνο προσελκύει πάνω δύο εκατομμύρια επισκέπτες.  Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το κτίριο θα κλείσει και πάλι για το δεύτερο μέρος των εργασιών. Τον Οκτώβριο του 2024, ένα τμήμα του θα ανοίξει ξανά για να φιλοξενήσει την έκθεση Paris+ par Art Basel, η οποία ξεκίνησε το 2022 στο προσωρινό Grand Palais Éphémère στα Champs de Mars.

 

Ειδήσεις Τώρα

Υπέρλαμπρη η Nικόλ Κίντμαν: Εμοιαζε με χρυσό έπαθλο για την τιμητική βράβευση προσφοράς ΑFI

Σαν παλιό σινεμά: Vassilis Zoulias στον κινηματογράφο «Iρις», συμμετείχε η «κοντέσα» της μόδας, Marpessa

Το ΤΕΕ γιορτάζει τα 100 του χρόνια και έκανε στάση στην Πάτρα με ένα εντυπωσιακό Roadshow - ΒΙΝΤΕΟ

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports