ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: «Περιμένουμε την Ανάσταση του Οδοντωτού»- Μετά το δοκιμαστικό δρομολόγιο, σιωπή

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Ανησυχία από επαγγελματίες στα Καλάβρυτα- Μαράζωσε το Διακοφτό

Κανείς δε ξέρει τελικά πότε θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του ο οδοντωτός.

Αν και την Παρασκευή έγινε ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο χωρίς κανένα πρόβλημα τελικά σήμερα, Μ. Δευτέρα, ο οδοντωτός δεν έκανε τη διαδρομή του, όπως αναμενόταν.

Την ίδια ώρα οι επαγγελματίες στα Καλάβρυτα ανησυχούν για τις εξελίξεις καθώς η απουσία δρομολογίων απομακρύνει τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, Γιάννης Καραπαναγιώτης, «ελπίζουμε να έχουμε την “Ανάσταση” του Οδοντωτού και μετά να ακολουθήσει και η Ανάσταση του Θεανθρώπου.  Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από κανέναν, όπως μου έλεγε και ο σταθμάρχης στο Διακοφτό, δεν ξέρει κανείς τίποτα. Θα πρέπει να δοθεί η γραμμή του Οδοντωτού από τον διαχειριστή, τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος στην  Hellenic Train η οποία μετά θα τρέξει με το προσωπικό που κινεί τα τρένα. Μετά θα πρέπει να βγουν τα εισιτήρια στο προσκήνιο, για να ενημερωθεί ο κόσμος και να τα κλείσει.  Αυτή είναι η διαδικασία αλλά από όλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα».

Όπως αναφέρει ο  κ. Καραπαναγιώτης, «ενώ την Παρασκευή έγινε δοκιμαστικό δρομολόγιο και είχαμε την εικόνα ότι ίσως τα δρομολόγια ξεκινήσουν ακόμα και σήμερα,  τα πράγματα έμειναν στάσιμα. Μεσολάβησε το σαββατοκύριακο όπου οι υπηρεσίες δε λειτουργούν και τελικά, χωρίς να ξέρουμε τους λόγους, η Μ. Εβδομάδα ξεκίνησε χωρίς τον οδοντωτό.  Το δρομολόγιο της Παρασκευής είχε επιτυχία, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Ξεκίνησε από το Διακοφτό, πέρασε το φαράγγι, έφτασε στα Καλάβρυτα και κατέβηκε ξανά χωρίς κανένα πρόβλημα. Το τι έγινε μετά, δε το ξέρουμε. Είμαστε σε αναμονή ενώ δεν υπάρχει καμία επικοινωνία από κάποιον αρμόδιο.

Υπάρχει ανησυχία από τους επαγγελματίες της περιοχής. Συνέχεια υπάρχουν τηλεφωνήματα από γκρουπ ταξιδιωτών και πρακτορεία που ζητούν να κλείσουν θέσεις και να κάνουν τη διαδρομή του οδοντωτού. Θέλουμε να επαναλειτουργήσει ο οδοντωτός με καλές συνθήκες και να προσφέρει αυτό το μοναδικό ταξίδι στους επισκέπτες από όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο. Ελπίζουμε να υπάρξει θετική εξέλιξη γιατί το περιμένει όλη η περιοχή, και του Διακοφτού που έχει μαραζώσει και των Καλαβρύτων».

Να θυμίσουμε ότι ο οδοντωτός λόγω κατολισθητικών φαινομένων σε σημεία απ΄ όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή, είχε κλείσει προσωρινά από τις αρχές του Μαρτίου, μια εξέλιξη που συνδεόταν με τις φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στην περιοχή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις