ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Ο ΝΟΠ πολύ μεγάλη νίκη 8-7 στα Χανιά, παρέμεινε στην Α1 Εθνική

Κοινοποίηση
Tweet

Υποβιβάστηκαν οι Κρητικοί

Το τεράστιο διακύβευμα μετέτρεπε το παιχνίδι στα Χανιά ανάμεσα στον τοπικό ΝΟΧ και τον ΝΟΠ σε έναν «τελικό» για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία Α1 πόλο.

Και αυτήν την εξασφάλισαν οι Πατρινοί μετά από ομηρικές μάχες στο νερό.

Στα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης θα βρίσκεται και την περίοδο 2024-25 ο ΝΟΠ του Γιώργου Ντόσκα αφού πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το κολυμβητήριο των Χανίων μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι και έκανε το 2/2 στα play outs. Και οι δύο μεγάλες ομάδες της αχαϊκής πρωτεύσας στην Α1 μετά από πολλά χρόνια.

Ένταση στο φινάλε με το παιχνίδι να διακόπτεται έπειτα από αλλεπάλληλα επιθετικά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές. Το αποτέλεσμα αυτό καταδίκασε τους Κρητικούς που το πάλεψαν στον υποβιβασμό τους. Μία κραταιά δύναμη της ελληνικής υδατοσφαίρισης που έχει γεννήσει τεράστιους αθλητές/τριες στην Α2.

ΝΟΧ – ΝΟΠ 7-8
Βάσεις παραμονής είχαν βάλει οι Πατρινοί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όταν είχαν προηγηθεί με 1-4. Ο Τσιστράκης ήταν αυτός που είχε δώσει το προβάδισμα στους Χανιώτες παρόλα αυτά το πρώτο μέρος από εκεί και έπειτα ήταν ένας μονόλογος των φιλοξενούμενων. Ο Απόστολος Γεωργαράς ισοφάρισε, ο Τζώρτζης έδωσε κεφάλι στον ΝΟΠ, ο Γαβαλάς διέρευνε το προβάδισμα (1-3) ενώ ο Αγγελόπουλος έκανε το 1-4. Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά δεν παραιτήθηκαν. Μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να κλείσουν τη διαφορά και αυτό έκαναν.

Ο Αποστολάκης με δύο προσωπικά του τέρματα μείωσε σε 3-4. ο Γκουσάροφ ισοφάρισε και ο Χαριτάκης έφερε την ολική ανατροπή για το 5-4 τον Χανίων. Ο Αγγελόπουλος από πλευράς των παικτών του Ντόσκα βρήκε δίχτυα ξανά και διαμόρφωσε το 5-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με πέναλτι ο Γεωργαράς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Πατρινούς, που εξασφάλισαν «μαξιλαράκι ασφαλείας» με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σπύρου Γαβαρά για το 5-7. Ο Αράκι μείωσε σε 6-7. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε κόντρα 3-2 για τα Χανιά και ο ΝΟΠ τον τιμώρησε τον ΝΟΧ. Ο Αγγελόπουλος έκανε το 6-8 και έδωσε αέρα δύο γκολ λίγο πριν τη λήξη. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει. Ο Γκουσάροφ μείωσε εκ νέου (7-8) και εκεί άρχισαν τα επιθετικά φάουλ που έφεραν προσωρινή διακοπή στον αγώνα με κάτι λιγότερο από 20” να απομένουν.

Τελικώς το ματς ολοκληρώθηκε και ο ΝΟΠ πανηγύρισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 7-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 4-1, 2-3.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Βαγγέλης Βλαζάκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι 1, Παζαΐτης, Παππάς, Μπατάκης, Αποστολάκης 2, Χαριτάκης 1, Μητράκης, Γκουράσοβ 2, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Ζουζούνης, Τζανακάκης.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος 3, Κανελλόπουλος, Λαμπάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 2, Βικάτος 1, Γαβαλάς 2, Βυθούλκας, Γουίλσον, Μπετχαβάς.

Διαιτητές: Σπανούδης, Μαρκοπούλου

Αλυτάρχης: Ιάκωβος Κουμής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΠ

Τεράστια νίκη για το ΝΟΠ στα Χανιά με σκορ 8-7 και παραμονή στην Α1 κατηγορία.
Σήμερα γιορτάζουμε! Από αύριο σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά.
Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν και εμπιστεύτηκαν την ομάδα μας.
Ευχαριστούμε τον κόσμο της Πάτρας που γέμιζε το κολυμβητήριο και μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε.
Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας, στον προπονητή Γιώργο Ντόσκα, στο συνεργάτη του Βασίλη Λαμπάτο και στον έφορο Γιώργο Θωμόπουλο.
Χαίρε Πάτρα, Χαίρε ΝΟΠ !

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο πρόεδρος Γιώργος Αντωνόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, συγχαίρουν την ομάδα του ΝΟΠ για την παραμονή της στην Α' Κατηγορία του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης. Η προσπάθεια των αθλητών των προπονητών και της Διοίκησης, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα που μας κάνει όλους περήφανους και αυξάνει τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους. Και αυτό γιατί η νέα αγωνιστική περίοδος φέρνει στην μεγάλη Κατηγορία δύο ομάδες της Πάτρας τον ΝΟΠ και την ΝΕΠ σφραγίζοντας την μεγάλη παράδοση της πόλης στη υδατοσφαίριση. Ευχόμαστε από καρδιάς τις δύο ομάδες να ακολουθήσουν στην μεγάλη κατηγορία  και οι γυναίκες της ΝΕΠ και δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα τους. 

 

 

Αθλητικές ειδήσεις Τώρα

Απόλλων Πατρών: Kεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι με το Λαύριο

Επιτυχία για τον Δ. Ψυχογιό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας

Ο Παναιγιάλειος 3-1 την Κόρινθο

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports