ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aυτές είναι οι 5 πιο σύντομες πτήσεις στον κόσμο – Η μία είναι στην Ελλάδα

Κοινοποίηση
Tweet

Κι όμως είναι δυνατό να επιβιβαστείς σ’ ένα αεροπλάνο και να φτάσεις σε έναν νέο προορισμό σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου.

Για εκείνους τους ταξιδιώτες που φοβούνται στη σκέψη ότι θα μείνουν για ώρες κλεισμένοι μέσα στο αεροπλάνο για να φτάσουν σε προορισμούς μετά από ταξίδι 10 και 15 ωρών υπάρχει τελικά λύση:

Είναι δυνατό να επιβιβαστείς σ’ ένα αεροπλάνο και να φτάσεις σε έναν νέο προορισμό σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Με την πιο σύντομη εμπορική πτήση να μετράει 53 δευτερόλεπτα, μέχρι τη 10λεπτη πτήση που χωρίζει την Κάρπαθο από την Κάσο, αυτά είναι μερικά από τις πιο σύντομα αεροπορικά ταξίδια σε όλον τον κόσμο.

Papa Westray Airport / Photo: Wikipedia

Westray προς Papa Westray, Σκωτία
1,7 μίλια χωρίζουν δύο από τα Νησιά Όρκνεϊ – μια ομάδα 70 νησιών και νησίδων διάσπαρτα στη βορειοανατολική ακτή της ηπειρωτικής Σκωτίας. Τα νησιά κατοικούνταν από την προϊστορική εποχή, αλλά σήμερα περίπου 20 μόνο από τα νησιά αυτά έχουν μόνιμους κατοίκους. Η πτήση μεταξύ Westray και Papa Westray διαρκεί συνήθως λιγότερο από δύο λεπτά από την απογείωση έως την προσγείωση -ή μόλις 53 δευτερόλεπτα όταν οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί. Οι επιβάτες στριμώχνονται σ’ ένα αεροπλάνο που έχει χώρο για μόλις οκτώ επιβάτες, με τον πιλότο να κάθεται σε ένα ανοιχτό πιλοτήριο μόλις λίγα εκατοστά μακριά. Η πτήση εκτελείται δύο με τρεις φορές κάθε ημέρα, εξυπηρετώντας τα 80 άτομα που ζουν στο νησί Papa Westray.

Κάρπαθος

Από την Κάρπαθο στην Κάσο, Ελλάδα
Η Κάρπαθος και η Κάσος ανήκουν στα Δωδεκάνησα, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και βρίσκονται μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης. Τα απόκρημνα βουνά που δεσπόζουν πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά των δύο νησιών και τα γραφικά τους χωριά θυμίζουν εικόνες από καρτ ποστάλ. Για να ταξιδέψεις μεταξύ Κάρπαθου και Κάσου, μπορείς κλασικά να κάνεις μια διαδρομή μισής ώρας με το πλοίο της γραμμής. Εναλλακτικά όμως, η επιβίβαση σε μία από τις τακτικά προγραμματισμένες πτήσεις της Olympic Air μεταξύ των δύο νησιών θα καλύψει μια απόσταση 13 μιλίων σε μόλις 10 λεπτά από την απογείωση μέχρι την προσγείωση στην Κάσο.

Minami-Daito Αirport / Photo: Wikipedia

Από το Minami-Daito προς το Kita-Daito, Ιαπωνία
Η συντομότερη εμπορική πτήση της Ιαπωνίας μεταφέρει επιβάτες μεταξύ των νησιωτικών χωριών Minami-Daito και Kita-Daito, τα οποία απέχουν μόλις 7,5 μίλια μεταξύ τους. Τα νησιά αποτελούν μέρος της περιοχής Οκινάουα της Ιαπωνίας, που βρίσκεται σχεδόν 400 μίλια νότια της υπόλοιπης χώρας, πιο κοντά στην Ταϊβάν. Το μέρος είναι γνωστό τουριστικά για τις εκατοντάδες σπηλιές που είναι διάσπαρτες στα νησιά, με πιο γνωστό και μεγαλύτερο το σπήλαιο Hoshino. Η Japan Airlines έχει μια προγραμματισμένη πτήση μεταξύ των δύο νησιών που διαρκεί περίπου τρία λεπτά.

H διάσημη παραλία Mahο στο St. Maarten

Από το νησί St. Maarten προς την Ανγκουίλα, Καραϊβική
Το νησί St. Maarten ανήκει στις Μικρές Αντίλλες της Καραϊβικής και όσοι αγαπούν τα εξωτικά ταξίδια με αεροπλάνο ίσως γνωρίζουν ήδη την παραλία Maho, όπου ένα τμήμα αμμουδιάς βρίσκεται ακριβώς στο τέλος του διαδρόμου του διεθνές αεροδρομίου Princess Juliana, του κύριου αεροδρομίου του νησιού. Οι επισκέπτες της παραλίας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τεράστια τζετ που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, μια συναρπαστική αντίθεση εικόνας και ήχου που συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία και τη γαλήνη των περίφημων παραλιών της Καραϊβικής. Το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί ως περιφερειακός κόμβος για άλλα κοντινά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται μόλις δώδεκα περίπου μίλια μακριά. Μεταξύ των πιο κοντινών είναι το Saba, το St. Barth’s και η Anguilla – στο τελευταίο από τα οποία μπορεί κανείς να φτάσει με ένα αεροπλάνο σε περίπου επτά έως 10 λεπτά.

 

Inisheer

Από το Connemara προς το Inisheer, Ιρλανδία
Τα νησιά Aran είναι μια τριάδα νησιών στα ανοικτά των ακτών του Galway, στη δυτική Ιρλανδία. Με ελάχιστους κατοίκους, απόκρημνα τοπία και συναρπαστικά ερείπια που χρονολογούνται από την Εποχή του Σιδήρου, τα νησιά Aran αποτελούν για πολλούς επισκέπτες μία ιδιαίτερη ημερήσια εκδρομή από το Galway. Πολλοί επιλέγουν να επιβιβαστούν στο πλοίο, για ένα ταξίδι που διαρκεί από 45 έως 90 λεπτά ανά διαδρομή, ανάλογα με το νησί που επιλέγουν να επισκεφτούν. Οι ταξιδιώτες όμως που δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους μπορούν να επιλέξουν μία από τις πιο σύντομες εμπορικές πτήσεις στον κόσμο, από το Αεροδρόμιο του Connemara στην ηπειρωτική χώρα και το αεροδρόμιο του Inisheer, με ένα αεροπλάνο που χωράει μόλις οκτώ επιβάτες, τόσο μικρό που κάθε επιβάτης πρέπει να ζυγίζεται πριν από την πτήση για να διασφαλιστεί ότι το βάρος θα κατανεμηθεί σωστά. Οι πτήσεις προγραμματίζονται όλο τον χρόνο και διαρκούν από έξι έως 10 λεπτά, καλύπτοντας μια απόσταση μόλις 11 μιλίων.

πηγη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις