ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπεκατώρου για Παπανώτα: “Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει”- Tι λέει ο ίδιος

Κοινοποίηση
Tweet

Την πεποίθησή της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει “την κίνηση που πρέπει” αναφορικά με τον Δημήτρη Παπανώτα, εξέφρασε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου.

Την πεποίθησή της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει “την κίνηση που πρέπει” αναφορικά με τον Δημήτρη Παπανώτα, εξέφρασε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 σχολίασε τις δηλώσεις του συνυποψηφίου της που προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις, λέγοντας ότι “ελπίζω πως το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει”.

Μάλιστα, απάντησε στον Δημήτρη Παπανώτα με “απόλυτους αριθμούς”, σημειώνοντας: “238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις”.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν πρέπει να βγει από το ευρωψηφοδέλτιο αλλά και για το αν θα πάρει κάποια πρωτοβουλία, απάντησε: “Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση”.

Παπανώτας: «Κάποιοι ηθελημένοι έκοψαν τη δήλωσή μου - Είναι πολιτική απρέπεια»

Για «πολιτική απρέπεια» και «κοπτοραπτική» των δηλώσεων του έκανε λόγο στην τηλεόραση του OPEN, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό Σου σου» είπε «βλέπω διάφορες επιθέσεις, είμαι σίγουρος ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα στοχοποιηθούν πολύ περισσότερο και έχει και συνέχεια το πράγμα, αλλά εδώ είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Άλλο τα παιχνίδια μεταξύ τηλεοπτικών εκπομπών για να έχουμε θέματα και να πουλάμε και άλλο όταν ένας άνθρωπος αρθρώνει πολιτικό λόγο θα έπρεπε εκεί να γίνεται η κριτική, και όχι να κόβουμε και να ράβουμε αυτά είναι πολιτικές απρέπειες».

Στη συνέχεια εξήγησε τι συνέβη «Όταν δίνεις μια απάντηση σε κάτι που σε ρωτάνε, παίξει αυτό, το πεντάλεπτο έγινε ενάμιση λεπτό και οι καλοθελητές πήραν το ενάμιση λεπτό και το έκαναν πέντε δεύτερα. Δεν καταλάβαινε ο άλλος τίποτα και δεν παρεξηγώ και κάποιους που το παρεξήγησαν».

«Στάθηκα στις κακοποιημένες γυναίκες όταν άλλοι πετούσαν χαρταετό»

Ο ίδιος δήλωσε ενοχλημένος «Με ενόχλησε, γιατί στην πορεία που έχω αποδείξει ο πρώτος που στάθηκε στις κακοποιημένες γυναίκες, και το έκαναν όταν άλλοι πετούσαν χαρταετό. Το 1993-1994 βγήκαν και υπερασπίστηκα γυναίκες που είχε δεχτεί βίαιες επιθέσεις, και πέρασα χρόνια στα δικαστήρια.

 Η προτροπή μου ήταν προς τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα μιλήστε και νομίζω αυτό ήταν το πρόταγμα το me too. Κάποιοι ηθελημένοι το έκοψαν. Δεν είναι ηθικό αυτό που συμβαίνει».

Όπως είπε όλα ήταν επί σκοπού «είναι χτύπημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαδικασίες του, αλλά δεν θα τους περάσει» και κατέληξε πως αν εκλεγεί θα αποχωρήσει από τα πάνελ: «Αν εκλεγώ θα πω αντίο στη δημοσιογραφία, είναι τέτοια τιμή που θα σου κάνει ο σκεπτόμενος πολίτης, που δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να αφοσιωθείς στο έργο που σου έχει αναθέσει και να δουλέψεις πάρα πολύ σκληρά ώστε να φέρεις σε πέρας την αποστολή σου» είπε.