ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «Φάρος» Ποντίων Πατρών στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Ξεχωριστή μέρα η Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 για το 45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας αποτέλεσε η επίσκεψη του σωματείου Φάρος Ποντίων Πάτρας.

Ένα ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού από την κ. Μάρθα Κυριακοπούλου με αναφορές στη μυθολογία και στην ιστορία, στην Ημέρα μνήμης "η 19η Μαΐου " μια ημέρα που καθιερώθηκε για να μην ξεχνάμε τη βίαιη γενοκτονία που υπέστησαν χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Ζωντανή μουσική με ποντιακή λύρα ( κεμεντζέ) και χοροί του Πόντου γέμισαν το σχολείο με τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν χορεύοντας με ενθουσιασμό.

Χόρεψαν μαζί με τα μέλη του συλλόγου και τον πρόεδρο τους κ. Αντωνιάδη Δημήτρη που δίδαξε χορούς όπως τον τικ μονό , τικ διπλό , τον κότσαρι , τον ομάλ.

Στους μαθητές/τριες έπαιξε κεμεντζέ ο λυράρης Κωνσταντίνος και έγινε παρουσίαση παραδοσιακών στολών του Πόντου όπου και φόρεσαν τις στολές 3 μαθητές/τριες. Ήταν μια δράση που μετατράπηκε σε γιορτή για όλους.

Η διεύθυνση του 45ου δημοτικού σχολείου Πάτρας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου "Φάρος" Ποντίων Πατρών που  χάρισαν μια εξαιρετική και αξέχαστη εμπειρία στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις