ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξεκίνησε η ιστορική δίκη του Τραμπ – “Πρόκειται για επίθεση στην Αμερική”

Κοινοποίηση
Tweet

Ξεκίνησε και επίσημα η ιστορικής σημασίας δίκη του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ

Με την ορκωμοσία των πρώτων πιθανών ενόρκων από τον δικαστή Merchan ξεκίνησε και επίσημα η ιστορικής σημασίας δίκη του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό καθιστά τον Ντόναλντ Τραμπ τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που δικάζεται.

«Η ευθύνη των ενόρκων είναι να αξιολογήσουν τις μαρτυρίες και όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη … Η δίκη είναι η ευκαιρία για να αποφασίσετε αν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος ή αθώος» είπε ο δικαστής απευθυνόμενους στους ενόρκους, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Ο Τραμπ σηκώθηκε όρθιος και γύρισε προς τους υποψήφιους ενόρκους όταν παρουσιάστηκε ως κατηγορούμενος, χαρίζοντας τους ένα μικρό σφιγμένο χαμόγελο.

Ο Τραμπ κοίταξε ευθεία μπροστά, ανέκφραστος προς την κατεύθυνση του δικαστή, καθώς ο Merchan απευθυνόταν στους υποψήφιους ενόρκους, κοιτάζοντας περιστασιακά προς το θεωρείο των ενόρκων.

Νωρίτερα, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, κατέφθασε στο δικαστήριο του Μανχάταν συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, για τη δίκη όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη σιωπή της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016.

«Πρόκειται για επίθεση στην Αμερική. … Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα ενημέρωσης πριν εισέλθει σε δικαστήριο της Νέας Υόρκη.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “πολιτική δίωξη”, «μια υπόθεση που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε εγερθεί» και «επίθεση στη χώρα μας».

Λίγο περισσότερο από τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε το Λευκό Οίκο σε συνθήκες χάους, ο Τραμπ κινδυνεύει θεωρητικά με ποινή φυλάκισης έως τεσσάρων ετών. Αυτό δεν θα τον εμπόδιζε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες ονειρεύεται να πάρει τη ρεβάνς από τον Τζο Μπάιντεν, όμως θα έβαζε την προεκλογική εκστρατεία σε μια κατάσταση εντελώς πρωτοφανή.

Αν κριθεί αθώος, θα πρόκειται αντίθετα για μια μείζονα νίκη για τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις