ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: Αλαζονεία της κυβέρνησης βλέπει το 63%

Κοινοποίηση
Tweet

Πιο επιτυχημένος υπουργός ο «κανένας»

Αλαζονεία της κυβέρνησης βλέπει το 63% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της ALCO, η οποία κατέγραψε την άποψη των πολιτών για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και το προφίλ όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Το 63% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι συμφωνεί με την κατηγορία της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Επίσης, το 72% πιστεύουν ότι επιδεινώνεται η κατάσταση με τις τιμές των βασικών αγαθών. Το 16% θεωρεί ότι είναι σταθερή και μόλις το 9% εκτιμά ότι βελτιώνεται η κατάσταση.

 Δημοσκόπηση: Πιο επιτυχημένος υπουργός ο «κανένας»
Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν τους υπουργούς που θεωρούν πιο επιτυχημένους.

Ο Νίκος Δένδιας σταθερά είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, με ποσοστό 35%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης (14%). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 37%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στην ίδια ερώτηση το ποσοστό του Νίκου Δένδια ανεβαίνει στο 55% και του Κυριάκου Πιερρακάκη στο 31%.

Η άποψη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Όταν στη δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης, το 13% επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, που προηγείται με μία μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Άλλο κόμμα», λέει το 8%, την ώρα που η απάντηση «κανένα» συγκεντρώνει το 44%.

Το προφίλ των αναποφάσιστων
Από τους αναποφάσιστους, το 41% δηλώνουν ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα, ένα 12% απαντά ότι επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, το 9% το ΠΑΣΟΚ και το 8% ψήφισαν τους Σπαρτιάτες.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων
Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, για τη Νέα Δημοκρατία είναι στο 61%, τέσσερις μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο μονάδες και η συσπείρωσή του ανεβαίνει στο 58%. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη είναι στο 76%, με απώλεια τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Όσο για το αν τους ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές, το 24% απαντούν «πολύ», το 34% «αρκετά», το 30% «λίγο» και το 12% καθόλου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις