ΑΓΟΡΑ

/

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στον διάλογο για τη Διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Κοινοποίηση
Tweet

Το Ιnternational Fact Finding, Mission Greece του DAAD-Goethe Institute επισκέφθηκε το Κολλέγιο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γερμανικής κυβέρνησης, HAW International για τη διεθνοποίηση των Γερμανικών Πανεπιστήμιων

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επιλέχθηκε από το DAAD-Goethe Institute ως ένας από τους «σταθμούς» επίσκεψης του Ιnternational Fact Finding, Mission Greece του DAAD-Goethe Institute στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γερμανικής κυβέρνησης, HAW international για τη διεθνοποίηση των Γερμανικών Πανεπιστήμιων.

Η επιλογή του Ινστιτούτου, αναδεικνύει την προσήλωση του Κολλεγίου στην εκπαιδευτική αριστεία και αποδεικνύει την αναγνώριση που απολαμβάνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο από τη διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα για το υψηλό επίπεδο των σπουδών του και την ουσιαστική συμβολή του στις πρωτοβουλίες για τη διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Αποτελούμενη από 14 Γερμανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η αποστολή επισκέφθηκε το υπερσύγχρονο campus διεθνών προδιαγραφών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι των Γερμανικών Πανεπιστημίων ενημερώθηκαν για τις ακαδημαϊκές δυνατότητες και το εύρος των σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασαν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται, τις ενέργειες που πραγματοποιούνται σχετικά με την Έρευνα και την Καινοτομία στην Εκπαίδευση και τις πρωτοβουλίες που το καθιστούν ένα επιτυχημένο παράδειγμα διεθνοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε event δικτύωσης, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν περιοχές για μελλοντικής συνεργασίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προωθεί συστηματικά τη διεθνή συνεργασία στην Τριτοβάθμια Eκπαίδευση στη χώρα μας αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που επιφέρουν οι συμπράξεις. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή του σε πρωτοβουλίες και δράσεις που εστιάζουν στη δημιουργία παγκόσμιας διασύνδεσης, την ανταλλαγή ιδεών και τη διερεύνηση πιθανών συνεργειών μεταξύ των Ιδρυμάτων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εξελίσσεται δυναμικά, οικοδομώντας ουσιαστικές σχέσεις με το σύνολο των stakeholders του, συμβάλλοντας παράλληλα στον μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας.

Σχετικά με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσω των 12 Ακαδημαϊκών του Σχολών, προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα Bachelors, Masters και Διδακτορικά, που καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Έχει παρουσία σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης, σε υπερσύγχρονα campuses υψηλών προδιαγραφών. Είναι μέλος περισσότερων από 30 διεθνών και ελληνικών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών και φορέων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά