ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μακελειό στη Μόσχα: Εκπρόσωπος του ISIS απειλεί ΗΠΑ, Ευρώπη, Ισραήλ

Κοινοποίηση
Tweet

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε, μέσω εκπροσώπου του, τους οπαδούς του να πλήξουν τους “σταυροφόρους” σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Χουθάιφα αλ Ανσάρι, επαίνεσε την επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 άνθρωποι, με ηχογραφημένο μήνυμά του στο Telegram.

Ο Αλ Ανσάρι επανέλαβε την προτροπή του προς τους υποστηρικτές του ΙΚ να βάλουν στο στόχαστρο τους «σταυροφόρους» παντού, ιδίως όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το Ισραήλ.

“Ζητάμε από τον Θεό να φτάσετε στην Παλαιστίνη ώστε να πολεμήσετε τους Εβραίους πρόσωπο με πρόσωπο, σε έναν αδιάκοπο θρησκευτικό πόλεμο”, πρόσθεσε.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι βρέθηκαν αποδείξεις που συνδέουν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης με “Ουκρανούς εθνικιστές”, ένας ισχυρισμός τον οποίο απέρριψαν αμέσως οι ΗΠΑ ως αβάσιμη προπαγάνδα.

Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν το πρώτο 24ωρο μετά το μακελειό στη Μόσχα και οι οκτώ από αυτούς, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης, έχουν προφυλακιστεί. Οι 7 κατάγονται από το Τατζικιστάν και ο 8ος από το Κιργιστάν.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις