ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: 6χρονο παιδί πέθανε λόγω ασιτίας - Μόνο 10 νοσοκομεία λειτουργούν

Κοινοποίηση
Tweet

Μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση είναι σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του θύλακα

Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα, καθώς μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση είναι σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Μάλιστα ένα ανήλικο παιδί, ο εξάχρονος Μοχάμεντ Ναΐμ αλ-Νατζάρ πέθανε από ασιτία στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα.

Σε κλοιό ισραηλινών πυρών δύο νοσοκομεία στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Καθημερινό φαινόμενο οι θάνατοι παιδιών από ασιτία

Η Λέιλα Τζουνέιντ, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ λόγω σοβαρού υποσιτισμού.

Γάζα: Στα όρια του λιμού οι άμαχοι

 «Μπορείς να πεις ότι η ηλικία της δεν ταιριάζει με το βάρος της. Είναι δύο μηνών και όμως είναι μόνο δύο κιλά και κάτι», δήλωσε στο Al Jazeera ο Αχμέντ αλ-Αλί, νοσηλευτής στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν.

«Συνηθίσαμε να δεχόμαστε τέτοια περιστατικά σε μεγάλο αριθμό κάθε μέρα. Συχνά καταλήγουν σε θάνατο», περιέγραψε.

 Ανθρωπιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, δήλωσαν ότι το Ισραήλ εμποδίζει την πρόσβαση της βοήθειας κλείνοντας τα συνοριακά περάσματα και επιβάλλοντας αυστηρούς περιορισμούς.

Μόνο 10 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει στη Γάζα

Μόνο 10 από τα 36 νοσοκομεία παραμένουν λειτουργικά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αφού το νοσοκομείο Αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς έπαψε να λειτουργεί την Τρίτη.

 «Το σύστημα υγείας επιβιώνει μετά βίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στο X.

 Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν αυτή την εβδομάδα τα νοσοκομεία Αλ-Άμαλ και Νάσερ, ενώ συνέχισαν την πολιορκία του νοσοκομείου Αλ-Σίφα της πόλης της Γάζας, του μεγαλύτερου ιατρικού συγκροτήματος της Λωρίδας.

 Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι ένα από τα μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκε όταν τα ισραηλινά τανκς ξαφνικά προωθήθηκαν σε περιοχές γύρω από τα δύο νοσοκομεία στη Χαν Γιουνίς εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και πυροβολισμών.

 «Για άλλη μια φορά, ο ΠΟΥ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων στα νοσοκομεία της Γάζας και ζητεί την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, των ασθενών και των αμάχων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις