ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμά του για το Πάσχα - “Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος”

Κοινοποίηση
Tweet

Το πασχαλινό του μήνυμα έστειλε ο Βασιλιάς Κάρολος, εν μέσω της προσωπικής μάχης με τον καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς, σε ηχογραφημένο του μήνυμα, που έρχεται μετά τη διάγνωση του ίδιου αλλά και της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο, λέει πως «πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

 Ο μονάρχης δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα. Το προηχογραφημένο υλικό μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλικής τελετής της Δευτέρας στον καθεδρικό ναό του Worcester την Πέμπτη πριν από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ενώ ο ίδιος απουσίαζε.

Βασιλιάς Κάρολος: Βίντεο με το πρώτο του μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο

 Αναλυτικά το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου 

Ο Κάρολος, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί. Όπως πρόσθεσε, «η σημερινή λειτουργία (Royal Maundy) έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

 Στη συνέχεια, διάβασε απόσπασμα της Βίβλου που αφηγείται την ιστορία του τον Ιησού να πλένει τα πόδια των μαθητών του. Είπε επίσης ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά τον Άγιο Ιωάννη, «έχει την προέλευση του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

 Όπως τόνισε ο βασιλιάς, με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Ο 75χρονος Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο πριν από 18 μήνες, δήλωσε ότι η πράξη λατρείας στη Βίβλο του θύμισε την υπόσχεση που έδωσε στην αρχή της υπηρεσίας της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού «όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει».

 «Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά. Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα, ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας. Είθε ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα», κατέληξε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις