ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: "Μεγάλη συμμετοχή, μεγάλο ενδιαφέρον, μεγάλη απήχηση - Πολύ επιτυχημένη η ημερίδα για το Κυκλοφοριακό"

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε φωτογραφίες

"Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ για το Κυκλοφοριακό". Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

"Η αθρόα προσέλευση του κοινού σε συνδυασμό με τη διαδικτυακή θέαση της εκδήλωσης και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλων για τις εισηγήσεις απέδειξαν πόσο ψηλά στη συνείδηση των Πατρινών είναι το συγκεκριμένο ζήτημα. Το σπιράλ φρόντισε να ικανοποιήσει τους ενδιαφερόμενους με ένα πολύ αξιόλογο πάνελ ομιλητών.

Μετά το καλωσόρισμα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πέτρου Ψωμά πήραν το λόγο οι κεντρικοί ομιλητές Πέτρος Κόκκαλης, Γιώργος Ιωακειμίδης και Δημήτρης Σαρδελιάνος με τρεις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις. Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης έκανε μία ενδελεχή παρουσίαση σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις και τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής (και επι 29 χρόνια Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη) μίλησε για το ελληνικό πλαίσιο και τις παθογένειές του, ενώ ο συγκοινωνιολόγος Δημήτρης Σαρδελιάνος παρουσίασε την περίπτωση της Πάτρας, μέσω μιας ιστορικής αναδρομής των μελετών, με στοιχεία και επιστημονική τεκμηρίωση.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και συμμετοχή των αυτοδιοικητικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων, ακόμα και κάποιων που δεν συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Δημοτική Αρχή επέλεξε να απέχει από την εκδήλωση, με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τασία Τογιοπούλου να στέλνει ένα ολιγόλογο κείμενο μαζί με την αρνητική της απάντηση στην πρόσκληση. Σύντομες ουσιαστικές τοποθετήσεις έκαναν ο Κώστας Σβόλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», ο Βασίλης Αϊβαλής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα σπουδαία και πάλι», ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος του Νίκου Νικολόπουλου από τη «Νέα Πάτρα» και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Θεσμικές τοποθετήσεις έγιναν στη συνέχεια από τους: Θάνο Χατζηελευθερίου - Μέλος ΔΣ Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών, Μάκη Μακρή – Μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Τάσο Γιατρά – Πρόεδρο ΣΚΕΑΝΑ, Δημήτρη Αντωνιάδη - Εκπρόσωπο Τροχαίας Πατρών, Ευάγγελο Νικητόπουλο, Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος», Γιάννη Παντελή - Πολιτικό Μηχανικό, Κωστή Πλέσσα και Δημήτρη Δημητρόπουλο – Εκπροσώπους Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων οδού Κανακάρη. Το λόγο ζήτησαν κατόπιν οι πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων Αλέκος Φάκαλός, Νίκος Αντωνόπουλος και Γιώργος Ζαφειρόπουλος.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40) την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 6.00μμ και την συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης. Ολοκληρώθηκε με την αποφώνηση του Πέτρου Ψωμά ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε το επίπεδο της συζήτησης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν και δήλωσε αισιόδοξος πως η κουλτούρα συζήτησης, συνεργασίας και συνεννόησης μπορεί να οδηγήσει σε κατανόηση και κατόπιν επίλυση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων της Πάτρας όπως είναι το Κυκλοφοριακό. Θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες του σπιράλ για άλλα μεγάλα θέματα της πόλης".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις