ΑΓΟΡΑ

/

3 Μαγικά νησιά για τις διακοπές σου φέτος το Καλοκαίρι!

Κοινοποίηση
Tweet

Οι τοπ επιλογές σε Ιόνιο, Σποράδες και Κυκλάδες

Μπήκαμε αισίως στην Άνοιξη και όλοι έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να ονειρευόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι το φυσικά το ποιο ελληνικό νησί να επιλέξουμε φέτος.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε αυτό. Οι δικές μας επιλογές για φέτος θα είναι από το Ιόνιο η πάντα υπέροχη Κέρκυρα, από τις Σποράδες η κοσμική Σκόπελος και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην πάμε και στις λατρεμένες μας Κυκλάδες και την ονειρεμένη Μήλο!

Κάθε ένα από αυτά τα υπέροχα ελληνικά νησιά συνδυάζει όμορφες παραλίες, νυχτερινή ζωή, γραφικά χωριουδάκια, λίγα αξιοθέατα προς εξερεύνηση και εξαιρετική γαστρονομία.

Ας δούμε παρακάτω λίγο πιο αναλυτικά αυτά τα υπέροχα νησιά μας!

Κέρκυρα

Το πιο γνωστό νησί του Ιονίου, ξεχωρίζει για την εκπληκτική της φυσική ομορφιά και τον πλούτο της ιστορίας της. Οι παραλίες της είναι ασύγκριτες, με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά που καλούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο.

Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας περιλαμβάνονται η Παλαιόκαστριτσα, με τα πεντακάθαρα νερά και τα επιβλητικά βράχια και τους έξι ορμίσκους που εσείς καλείστε σε ποιον απ’ όλους θα κάνετε το μπάνιο σας. Ακόμα Ακόμα μια εκπληκτική παραλία της Κέρκυρας είναι και η Γλυφάδα, με την μακριά αμμουδιά που είναι οργανωμένη και διαθέτει πολλά beach bar, γήπεδα beach volley, όμορφες παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και πολλά φουσκωτά παιχνίδια θαλάσσης.

Η νυχτερινή ζωή της Κέρκυρας είναι ότι ακριβώς περιμένετε από ένα τόσο τουριστικό νησί, καλύπτει όλα τα γούστα! Θα βρείτε beach bars στις παραλίες με θέα στο λιμάνι που σερβίρουν εκπληκτικά κοκτέιλ, μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική, Club που παίζουν μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μπαράκια με στυλ disco, rock, mainstream ακόμα και για καραόκε! Φυσικά από ελληνικό νησί δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα μπουζούκια και τα νυχτερινά κέντρα.

Όσον αφορά τις καλύτερες περιοχές για διαμονή στην Κέρκυρα, το νησί προσφέρει μια ποικιλία επιλογών, από παραδοσιακά ξενοδοχεία στα στενά της παλιάς πόλης έως πολυτελή θέρετρα κοντά στις παραλίες. Οι καλύτερες περιοχές για να μείνετε είναι η πόλη της Κέρκυρας, για να βρίσκεστε κοντά σε όλα τα αξιοθέατα αλλά και για τη νυχτερινή ζωή, η Δασιά που έχει και την εκπληκτική παραλία και είναι ιδανική για παιδιά. Η Παλαιόκαστριτσα και το Μπαρμπάτι προσφέρουν επίσης μοναδικές επιλογές διαμονής, με πανοραμική θέα και ήσυχο περιβάλλον.

Συνολικά, η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός που προσφέρει τα πάντα για μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία, συνδυάζοντας την ομορφιά της φύσης με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Σκόπελος

Η Σκόπελος, ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Σποράδων, είναι γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες της αλλά και τα πυκνά της δάση. Με τους καταπράσινους λόφους και τα κρυστάλλινα νερά, η Σκόπελος προσφέρει ηρεμία και ευεξία στους επισκέπτες της. Μερικές από τις καλύτερες παραλίες της περιλαμβάνουν τον Πάνορμο, με τα γαλάζια νερά και τα επιβλητικά βράχια, και την Καστάνη με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την άμμο. Επίσης μην παραλείψετε τον Στάφυλο αλλά και το Λιμνονάρι.

Όσον αφορά τα αξιοθέατα της Σκοπέλου δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να θαυμάσετε τον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί από όπου θα απολαύσετε και την ίσως καλύτερη θέα του νησιού. Ακόμα ένα νησάκι που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Παναγίτσα του Πύργου ενώ αρκετό ενδιαφέρον έχει και το λαογραφικό μουσείο.

Η Σκόπελος δεν φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή όμως σίγουρα θα βρείτε πολλά ωραία μαγαζιά για να περάσετε τα βράδια σας! Έχει 3-4 Club με ελληνική και ξένη μουσική και λίγα ρεμπετάδικα με ζωντανή μουσική όμως αυτό που ξεχωρίζει στο νησί είναι τα πολύ περιποιημένα μπαράκια με jazz μουσική και ωραία κοκτέιλ.

Όσον αφορά το που να μείνετε στην Σκόπελο, η περιοχή προσφέρει μια πληθώρα επιλογών, από παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στη θάλασσα έως πολυτελή ξενοδοχεία με υπηρεσίες πέντε αστέρων. Άλλες περιοχές όπως ο Λιμένας προσφέρουν επίσης εξαιρετικές επιλογές διαμονής, κοντά σε παραλίες και εστιατόρια. Με την μοναδική της γοητεία και τη φιλοξενία της, η Σκόπελος υπόσχεται ένα αξέχαστο καλοκαίρι στους επισκέπτες της.

Μήλος

Η Μήλος, ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων, διαθέτει μια μοναδική ομορφιά και ποικιλία φυσικών τοπίων. Με εκπληκτικές παραλίες και γραφικά χωριά, η είναι ένας προορισμός που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της. Μερικές από τις καλύτερες παραλίες περιλαμβάνουν το Σαρακήνικο, με τα κρυστάλλινα νερά και τις εντυπωσιακές ασπρόμαυρες πέτρες, και την Παλιόχωρα, με τα γαλαζοπράσινα νερά και την αμμώδη ακτή.

Η νυχτερινή ζωή της Μήλου δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι ξεχωριστό καθώς δεν θα βρείτε ολονύχτια πάρτυ και club. Μπορείτε όμως να βρείτε πολύ όμορφα μπαράκια τα οποία είναι συγκεντρωμένα κυρίως στον Αδάμαντα και προσφέρουν όμορφη θέα στο λιμάνι. και επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ και μουσική σε μπαρ και club στην πόλη της Αδάμαντας ή σε παραδοσιακές ταβέρνες σε χωριά όπως η Πολλώνια και η Απολλωνία. Στην Πλάκα, την πρωτεύουσα, θα βρείτε πολύ καλά εστιατόρια και επίσης μπαράκια με ωραία ατμόσφαιρά.

Όσον αφορά την διαμονή στη Μήλο, ο Αδάμας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών, από παραδοσιακά γραφικά σπίτια με θέα στο λιμάνι έως πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Άλλες περιοχές όπως ο Τριοβάσαλος και η Απολλωνία προσφέρουν επίσης μοναδικές επιλογές διαμονής, με ησυχία και φυσική ομορφιά. Με την εκπληκτική της ατμόσφαιρα και την πληθώρα επιλογών της, η Μήλος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μια αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Κάθε ένα από τα τρία αυτά νησιά έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και γοητεία. Από τις παραλίες τους μέχρι τα γραφικά χωριά, κάθε νησί προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις κρυστάλλινες παραλίες, να εξερευνήσουν τα μοναδικά αξιοθέατα και να απολαύσουν τη γαστρονομική απόλαυση των τοπικών πιάτων και προϊόντων. Με την πλούσια νυχτερινή ζωή και τις εκλεπτυσμένες επιλογές διαμονής, κάθε νησί προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό χαλάρωσης και διασκέδασης.

Επομένως, είτε επιλέξετε την Κέρκυρα με την πολυτέλεια της, τη Μήλο με τις φανταστικές παραλίες της ή τη Σκόπελο με τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, η εγγύηση είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα σας συνοδεύει για πάντα. Καλό καλοκαίρι και καλή διασκέδαση σε αυτά τα υπέροχα νησιά της Ελλάδας!

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά