ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 4-4-2024 στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ "Άρθουρ ο Βασιλιάς" με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία που είναι κινηματογραφική μεταφορά μίας αληθινής, συναρπαστικής ιστορίας με έναν ηρωικό σκύλο στο επίκεντρο, έκανε ήδη πρεμιέρα στις ΗΠΑ

Η ταινία με τίτλο «Άρθουρ ο Βασιλιάς - Arthur the King» σε σενάριο Μάικλ Μπραντ & σκηνοθεσία Σάιμον Κέλαν Τζόουνς  με πρωταγωνιστή τον 52χρονο και σε πάντα απίστευτη φόρμα, Μαρκ Γουόλμπεργκ, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 4 Απριλίου 2024 σε διανομή της Tanweer.

Στο φιλμ παίζουν επίσης οι Σίμου Λιού, Νάταλι Εμμάνιουελ, Άλι Σαλιμάν, Τζουλιέτ Ράιλανς.

Η ταινία με διάρκεια 107 λεπτά, έκανε πρεμιέρα στις Αμερικανικές αίθουσες την περασμένη Παρασκευή 15/3 και το ξεκίνημα της στο box office ήταν γύρω στα 8,5 εκατ. δολάρια.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζακ Ζουφρέ.

Σκηνογραφία: Μελάρα Σαντάνα.

Κοστούμια: Κάρολ Ράμσι.

Μοντάζ: Γκάρι Ντ. Ρόατς.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Μαρκ Γουόλμπεργκ («Ο πληροφοριοδότης») πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά μιας πραγματικής, συναρπαστικής ιστορίας με συμπρωταγωνιστή έναν ανεπανάληπτο, ηρωικό σκύλο που ακούει στο όνομα Άρθουρ. Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά ο Σάιμον Κέλλαν Τζόουνς (Η οικογένεια έχει σχέδιο) σε σενάριο βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός σκύλου που έγινε θρύλος.

Στην ταινία όπως προείπαμε, πρωταγωνιστούν και ο Σίμου Λιού (Shang-Chiκαι ο θρύλος των δέκα δαχτυλιδιών), Τζουλιέτ Ράιλανς (PerryMason), Νάταλι Εμμάνιουελ (Παιχνίδι του στέμματος) και Άλι Σαλιμάν (Ο μόνος επιζών).

Ο Ουκάι, ένας ημίαιμος σκύλος που βρέθηκε σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Καλιφόρνια κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως Άρθουρ.

Σύνοψη

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ. Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όρια της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία. Στην πορεία της ιστορίας έχουν σημειωθεί πολλά επικά γεγονότα που μπήκαν στη σφαίρα του θρύλου. Επικές ιστορίες για τον βασιλιά Αρθούρο και τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης είναι τρανά παραδείγματα ανδρείας εδώ και αιώνες. Αυτός λοιπόν ο θρύλος ενέπνευσε τον κορυφαίο επαγγελματία αθλητή από τη Σουηδία Μίκαελ Λίντλορντ να δώσει το όνομα του βασιλιά σε έναν ξυλοκοπημένο αδέσποτο σκύλο, του οποίου η αξιοπρέπεια τον συγκλόνισε. Αυτός ο σκύλος υπέφερε ηρωικά.

Ο Λίντλορντ καταλαβαίνει τι θα πει πόνος. Ποτέ δεν ήταν φαν των ζώων και ήταν πολυάσχολος ως αρχηγός μιας ομάδας ελίτ αθλητών σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Οπότε η χρονική στιγμή ήταν, πραγματικά, ακατάλληλη. Όμως οι θρύλοι αφορούν τις προκλήσεις, όχι τη βολή. Καθώς τα νέα διαδίδονταν, τα αγωνιώδη σκαμπανεβάσματα της συνάντησης του Άρθουρ με τον Λίντλορντ τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Η ιστορία τους ήταν αρκετά δυνατή για να εμπνεύσει 2 βραβευμένα ντοκιμαντέρ και μία οικογενειακή περιπέτεια, το «Άρθουρ ο Βασιλιάς».

Το φιλμ βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Λίντνορντ με τίτλο Άρθουρ –Ο σκύλος που διέσχισε τη ζούγκλα για να βρει σπίτι (Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Finda Home). Μέσα σε 10 μέρες και σε 700 χιλιόμετρα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο που βαφτίζει Άρθουρ. Βασισμένη σε μία απίθανη αληθινή ιστορία, η ταινία ακολουθεί τον Μάικλ, που θέλει απεγνωσμένα να κερδίσει, καθώς πείθει μία ομάδα κορυφαίων αθλητών (Σίμου Λιού, Νάταλι Εμμάνιουελ και Αλί Σαλιμάν) να συμμετάσχουν μαζί του σε έναν παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Καθώς η ομάδα ωθείται στα όρια της, ο Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

Η ταινία γυρίστηκε σε 42 μέρες στη Δομινικανή Δημοκρατία. Για λόγους αληθοφάνειας, στην ταινία εμφανίζονται λογότυπα, ρούχα, ποδήλατα, κράνη, γάντια κτλ όπως ακριβώς ήταν στον αγώνα περιπέτειας.

Για να προετοιμαστεί για την ταινία ο Μαρκ Γουόλμπεργκ έκανε την προπόνηση των SEAL (Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών).

Ακόμα ο Λίντνορντ βοήθησε τον Άλι Σαλιμάν να προετοιμαστεί με προπονήσεις στο καγιάκ, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή όταν βγει, και στην Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture