ΑΓΟΡΑ

/

Opening για τον "Artikas" της Δήμητρας Ορλώφ στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου - Δείτε ΦΩΤΟ.

Κοινοποίηση
Tweet

Σε ένα πανέμορφο πέτρινο κτίριο στο κέντρο της Πάτρας

Ένας νέος χώρος γεννήθηκε στην Πάτρα. Ένας χώρος στον οποίο υμνείται η τέχνη του χειροποίητου: ο Artikas.

Μια ιδέα της Πατρινής χειροτέχνιδας, Δήμητρας Ορλώφ, ο Artikas θέλει να αποτελέσει ένα Hub του χειροποίητου στην Πάτρα. Σε ένα όμορφο, πέτρινο παλιό κτίριο σε μια ιστορική γειτονιά της Πάτρας, στη γωνία της Ρήγα Φεραίου 181 με την Τριών Ναυάρχων, ο Artikas φιλοξενεί στα ράφια του αποκλειστικά χειροποίητα δώρα και άλλα αντικείμενα και το πατάρι του φιλοξενεί εκθέσεις, σεμινάρια και εργαστήρια με αποκλειστικά θέματα της τέχνης του χειροποίητου. 

Τα εγκαίνια του Artikas έγιναν στις 17 Φλεβάρη και ήταν γεμάτα κόσμο και θαυμασμό για τον χώρο ενώ ταυτόχρονα έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης στην Πάτρα του ζωγράφου Στέλιου Καγιαδάκη, έκθεση που συνεχίζεται ως τη Καθαρή Δευτέρα και φιλοξενείται στο πατάρι του καταστήματος. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ήδη η παρουσίαση και το σεμινάριο χρήσης υλικών χειροτεχνίας Powertex.

Για τα μελλούμενα, στις 6 και 7 Απριλίου έρχεται ένα εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος από πολυμερικό πηλό και στις 20-21 Απριλίου ένα αντίστοιχο εργαστήριο με κοσμήματα από δέρμα. Η επόμενη έκθεση θα ανοίξει μετά τις Απόκριες και θα είναι αφιερωμένη στο Pebble art, όπου το βότσαλο, ως κύριο υλικό χειροτεχνίας,  ζωντανεύει και δημιουργεί ιστορίες.

Στο Artikas πάντα κάτι θα συμβαίνει. Και η τέχνη του χειροποίητου θα ανθίζει στην Πάτρα.

Ο Artikas τα καλοκαίρια βρίσκεται και στη Σίκινο Κυκλάδων, ενώ όλο το 24ωρο βρίσκεται και στο internet, στο www.artikas.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά