ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυφάδα: «Υπάρχει κάτι βαθύτερο για το κίνητρο του δράστη»

Κοινοποίηση
Tweet

«Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους» - Ξεσπά η κόρη του καπετάνιου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την τριπλή δολοφονία στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, με τα βασικό ερώτημα να είναι ποιος ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου ο οποίος σκότωσε δύο μέλη της οικογένειας για την οποία εργαζόταν επί 35 χρόνια και έναν εργαζόμενο που προσπάθησε να τον σταματήσει, πριν βάλει τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα.

«Έγινε κάτι βαθύτερο»

Αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως κίνητρο είναι πως ο 76χρονος ήθελε να εκδικηθεί για την απόλυσή του η οποία επήλθε μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης, ενώ έπρεπε να φύγει και από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια. Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης ανέφερε πως «δεν θεωρούμε το κίνητρο εργατικό», εκτιμώντας πως «έγινε κάτι βαθύτερο».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».