ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Όχθη: Υπέκυψε 3χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών

Κοινοποίηση
Tweet

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Ταμίμι, 3 ετών, από το χωριό Νάμπι Σάλεχ, στα βόρεια της Ραμάλας

Ένας 3χρονος Παλαιστίνιος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, όπως ανέφεραν ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

 Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Ταμίμι, 3 ετών, από το χωριό Νάμπι Σάλεχ, στα βόρεια της Ραμάλας.

Το παιδί τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και «επιτιθέμενων» κοντά στον εβραϊκό οικισμό Νέβεν Τζουφ (Χαλαμίς), που δεν απέχει πολύ από το χωριό του. Ο στρατός «λυπάται για το κακό που προκλήθηκε σε αμάχους και δεσμεύεται να κάνει ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων του για να αποτρέψει τέτοια συμβάντα» ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, «οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση της κοινότητας Νέβεν Τζουφ» και οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν το παιδί και ο πατέρας του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο νοσοκομείο Σέμπα, στα προάστια του Τελ Αβίβ, το οποίο ανακοίνωσε ότι υπέκυψε σήμερα «παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό».

 Ο πατέρας του Μοχάμεντ, ο Χαϊθάμ αλ Ταμίμι, 40 ετών, είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν με το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητό του όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. «Πηγαίναμε επίσκεψη σε συγγενείς. Ξαφνικά πυροβόλησαν εναντίον μας», είπε ο αλ Ταμίμι, ο οποίος έχει τραυματιστεί στον ώμο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις