ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χίος: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων-Αρνούνται τη βοήθεια οι Τούρκοι ναυτικοί

Κοινοποίηση
Tweet

Στο σημείο της σύγκρουσης σπεύδουν έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο φορτηγά πλοία - σημαίας Βανουάτου και Σιγκαμπούρης - στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια βόρεια - βορειοδυτικά της Χίου, σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου που φέρει το όνομα ΑΝΤ επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο που ονομάζεται «Potentia» 19 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής “Live News” , το πλήρωμα των Τούρκων αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών.

Τα μέλη και των δύο πληρωμάτων είναι αλλοδαποί ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία. Στην περιοχή σημειώνεται πως έχουν καταφθάσει και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους. Από την σύγκρουση δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε και κάποιο από τα μέλη του πληρώματος έχουν πέσει στη θάλασσα. Τέλος δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου. Σημειώνεται ότι η σύγκρουση έχει σημειωθεί σε διεθνή ύδατα ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ενημερώσει τους πλοιάρχους των πλοίων ότι η σύγκρουση έγινε σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Πρώτη Ενημέρωση: Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο φορτηγά πλοία - σημαίας Βανουάτου και Σιγκαμπούρης - στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια βόρεια - βορειοδυτικά της Χίου, σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο 19 άτομα πλήρωμα.

Τα μέλη και των δύο πληρωμάτων είναι αλλοδαποί ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. Στο σημείο της σύγκρουσης σπεύδουν έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία.

Τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτία και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις