ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τράπεζα Θεμάτων: Κατέρρευσε και σήμερα το σύστημα - Μεγάλες καθυστερήσεις στα λύκεια

Κοινοποίηση
Tweet

Ακόμη μεγαλύτερη η σημερινή επίθεση λέει το υπουργείο παιδείας - Ανησυχία για τις πανελλήνιες

Χάος επικράτησε και σήμερα με την Τράπεζα Θεμάτων, που κατέρρευσε εκ νέου σήμερα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στα Λύκεια της χώρας.

Για μια ακόμα ημέρα λοιπόν οι καθηγητές είχαν πρόβλημα στο να βγάλουν τα θέματα για να γράψουν οι μαθητές στις ενδοσχολικές εξετάσεις τους, κάτι που σε πολλούς δημιουργεί ανησυχία για το τι μπορεί να γίνει στις πανελλήνιες.

Μιλώντας στο OPEN, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσής, είπε πως η σημερινή επίθεση από χάκερς ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Όπως είπε, υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έτσι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, ενώ υποστήριξε πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις Πανελλήνιες

 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η επίθεση των χάκερ δεν έγινε στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, όπως τη Δευτέρα, αλλά στο δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) που υποστηρίζει την Τράπεζα Θεμάτων.

Λόγω αυτής της επίθεσης έχουν καταγραφεί ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων από σχολεία σε αρκετές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Ηλεία, Κερατσίνι.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν οι μαθητές της Γ Λύκειου, που δεν τα κατάφεραν χθες λόγω της κυβερνοεπίθεσης στην Τράπεζα Θεμάτων, καθώς την Πέμπτη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με πηγές του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για μικρό αριθμό μαθητών που αντιμετώπισαν τελικά πρόβλημα τη Δευτέρα καθώς σε 9 από τα 10 σχολεία οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν παρά τις καθυστερήσεις.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις