ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα-σπιράλ: Φωτορεπορτάζ από την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά

Κοινοποίηση
Tweet

Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της δημοτικής παράταξης

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "σπιράλ" σχετικά με την ομιλία που έδωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Το όραμα του σπιράλ, μέσα από συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, για την Πάτρα του αύριο, «την Πάτρα που θα μπορούν να χαρούν τα παιδιά μας», παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, ενώπιον εκατοντάδων Πατρινών που κατέκλυσαν το Royal, όπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/3 η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της δημοτικής παράταξης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Πέτρος Ψωμάς έδωσε έμφαση στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης, που είναι η μόνη υποψηφιότητα «χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, υπερκομματική προσπάθεια, με ιδεολογία την Πάτρα». Μίλησε για την εξωστρέφεια του σπιράλ που εγγυάται την αναγκαία εξωστρέφεια της πόλης καθώς και για την ποικιλία χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν αναζητηθεί και βρεθεί (ευρωπαϊκά, εγχώρια, τοπικά) και καθιστούν υλοποιήσιμο και εφικτό το προτεινόμενο πρόγραμμα για την Πάτρα του αύριο.

O Πέτρος Ψωμάς στην από καρδιάς ομιλία του, με πηγή έμπνευσης το παρελθόν της πόλης αλλά και τη νέα γενιά, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε επιμέρους στοιχεία του προγράμματος του σπιράλ τα οποία έχουν επεξεργαστεί οι Ομάδες Εργασίας της παράταξης, αντλώντας στοιχεία και από επιτυχημένες πρακτικές άλλων δήμων της χώρας, όπως έχουν προκύψει τόσο από τη «Συνάντηση Δημάρχων» που διοργάνωσε το σπιράλ τον περασμένο Οκτώβριο, όσο και από τις συνεχείς συναντήσεις που κάνει ο Πέτρος Ψωμάς με δημάρχους σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας για το μέλλον, διευκρίνισε πως υπάρχουν πράγματα στην πόλη που μπορούν να αλλάξουν σε ορίζοντα 5ετίας, άλλα που απαιτούν περισσότερο χρόνο αλλά και βάσεις που αξίζει να τεθούν προκειμένου να μπει η Πάτρα σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης για το απώτερο μέλλον. Επέμεινε στην χρονιά-ορόσημο που είναι για την Πάτρα, για το σπιράλ και για τον ίδιο το 2028, έτος συμπλήρωσης δύο αιώνων σύγχρονης ιστορίας της πόλης.

Ειδική αναφορά -και με ένα σχετικό συγκινητικό δρώμενο- έγινε στα παιδιά και στις επόμενες γενιές των Πατρινών, που αποτελούν για όλα τα μέλη του σπιράλ το ισχυρότερο κίνητρο ενασχόλησης με την πόλη και την αυτοδιοίκηση, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του σπιράλ που αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους, την εκλεγμένη από την παράταξη Πολιτική Γραμματεία και τους συντονιστές όλων των Ομάδων Εργασίας.  

Η χθεσινή πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του σπιράλ και ο ενθουσιασμός του κόσμου -που παρέμεινε στον χώρο μέχρι αργά το βράδυ, συζητώντας με τα στελέχη της παράταξης και ανταλλάσσοντας απόψεις για την Πάτρα- απέδειξαν πως, πλέον, δεν είναι μόνο το σπιράλ που ανοίγεται στην πόλη, αλλά και η Πάτρα και οι πολίτες της που ανοίγονται στο σπιράλ!"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις